Sklep Ipart
części samochodowe
Tarcze, hamulce
Sklep Bestdrive
felgi - sklep internetowy ucando.pl

[b4 all] kieszenie przednich boczków

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
hudy
Forum Audi 80
Forum Audi 80
Imię: Robert
Model: Audi 80 B4
Nadwozie: Avant
Silnik: 2.0 ABT
Kontakt:

[b4 all] kieszenie przednich boczków

Post autor: hudy » 02 wrz 2011, 18:43

Witam.Panowie jak zdjąć kieszenie przednich boczków starego typu?? Potrzebuje wymienić na inne ale te które mam w garażu z tyłu wyglądają jak by były zanitowane a w etce widać na schemacie że są wkręty.Jak to zdjąć bez uszkodzenia??

piotrpiter

Post autor: piotrpiter » 04 wrz 2011, 10:44

ja miałem z kolei na jakby plastikowych nitach moze tak jak mówisz nitach zabezpieczonychj dodatkowo okragłymi cos na kształ t podkładek nasunietych na te niby bolce nity te które udało mi sie zdemontowac bez problemu były oki a to co urwałem ....cóz .zmieniłem grot w lutownicy kolbowej na cienki drucik koło 1mm srednicy i wtopiłem siew plastik robiac w ten sposób miejsce na wkret potem jeszcze zwykła podkładka by łebek lepiej dociskał .przy samym dokrecaniu posłuzyłem sie tez lutownica ostatnie 3 -4 obroty nagrzałem łeb wkreta mocniej dociskajac go lutownica by zaczął siewtapiac .nie do ruszenia.stosujac sie do tej metody pocwiczwczesniej na czyms innym .
ja zrobiłem tak

Awatar użytkownika
hudy
Forum Audi 80
Forum Audi 80
Imię: Robert
Model: Audi 80 B4
Nadwozie: Avant
Silnik: 2.0 ABT
Kontakt:

Post autor: hudy » 04 wrz 2011, 11:27

to ja mam podobnie włąsnie na takich plastikowych nitach które są wtopione w boczek.czyli będę musiał to przetopić bo zeszło.no cóż w poniedziałek będę się z tym bawił.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Wnętrze i tapicerka”

opony samochodowe opony samochodowe hamulce
felgi - sklep internetowy sportwheels.pl części samochodowe ucando.pl
części samochodowe iparts.pl