[80 B4 2.0 ABT] wskażnik paliwa nic nie pokazuje
-
- Forum Audi 80
[80 B4 2.0 ABT] wskażnik paliwa nic nie pokazuje
wskazówka stoi na rezerwie... prawie ze na samym jej koncu. po tankowaniu nic nie ruszyła z miejsca... zatankowalem 15l pb wie powinna wychylic sie na 1/4 wskaznika a tu nic... co robic? wskaznik działa bo po podłaczeniu go na tzw. krótko wskazówka ruszyla ma max
-
- Forum Audi 80
Pod tymi nakrętkami były podkładki stalowe... Ale to i tak nic nie dało... Nadal nic nie pokazuje. Ogólnie pod licznik mam podłączone tylko 2 kostki... Żółtą i niebieską. Jest jeszcze jedną niniejszą ciała ale do licznika nie pasuje bo nie ma jej gdzie podłączyć a wychodzi ona z wiązki tej samej co żółtą kostka. Od czego ona jest? I co dalej z wskaźnikiem?
kolego na zegarami musza sie znajdowac 3 kostki 2 x 26 pin (niebieska i zołta ) i 14 pinowa biala dla wesji z Mini czekiem lub 26 pin jesli masz Autochecka bacz AC + boardcomputer wtedy masz jeszcze jedna tez 14 pinowa . wiec w zegary masz miec podpiete trzy kostki ogolnie biala niebieska i zolta . co do nie podnoszenia sie wskazowki
- czy ten sam objaw jest na wskazniku temp jesli tak to stabilizator napiecia wspomniane podkladki załuz mosiezne i wywal te stalowe
- wypadniety plywak z mocowania czego skutkiem jest nie podnoszenie sie wskazowki
- badz plykwak padl i nie wskazuje juz niczego
- czy ten sam objaw jest na wskazniku temp jesli tak to stabilizator napiecia wspomniane podkladki załuz mosiezne i wywal te stalowe
- wypadniety plywak z mocowania czego skutkiem jest nie podnoszenie sie wskazowki
- badz plykwak padl i nie wskazuje juz niczego
-
- Forum Audi 80
- Szara80tkaTdi
- Forum Audi 80
- Imię: Przemek
- Model: Audi 80 B4
- Nadwozie: Avant
- Silnik: 1.9 1Z
przy baku znajdz fioletowo czarny, lub pod sama kanapa, bo bedziesz mial wygodniej i zewrzyj go do masy na ulamek sekundy, powinna wskazowka wystartowac,Maniek1993 pisze:A co do wskaźnika paliwa co mam dalej robić?
jesli sie ruszy wskazowka tzn ze od tego miejsca instalacje do licznika masz dobra, i pozostaje ci plywak do sprawdzenia i do ktorego sie bedziesz musial dostac juz sam
Maniek1993, wyglada na to ze masz czesc srodkowa tzw MiniCheck od b3 a tam tej trzeciej kostki nie wepniesz
powinienes miec cos takiego jak tutaj np w kolorze czarnym i oczywiscie dla twojej wersji silnikowej
-
- Forum Audi 80
- Szara80tkaTdi
- Forum Audi 80
- Imię: Przemek
- Model: Audi 80 B4
- Nadwozie: Avant
- Silnik: 1.9 1Z
-
- Forum Audi 80
Odświeżymy temat bo mam podobny problem, wskaźnik paliwa jak i temp. podnoszą się dopiero po jakimś czasie jazdy i za chwile lubi któraś wskazówka spaść do zera, czasem jeszcze wskazówka paliwa dziwnie pokazuje tak jak by była na rezerwie chociaż paliwa jest więcej bo potem urośnie, czyściłem już kiedyś te miejsca co się dokręca. i czasem problem wogóle nie występuje. Może mi ktoś pomóc bo teraz już nie wiem co mam zrobić.