[B3] Wychodząca klamka wewnętrzna
[B3] Wychodząca klamka wewnętrzna
Witam mam problem z wewnętrzną klamką pasażera. Podczas gdy osoba pociąga za klamkę - ona wychodzi cała razem z linką... Wymiana na nową klamkę nie pomogło coś w boczku musiało się oberwać, że wychodzi sobie za każdym pociągnięciem, nie wiecie może jak temu zaradzić?
Dzięki chłopaki, poradziłem już sobie. Niestety nigdzie nie widziałem takiej blaszki ani miejsca na jego wkręcenie(może tak jest tylko w B4? albo i to też jest m.in. problemem). A jak sobie poradziłem? otóż w miejscu gdzie się wkłada klamkę są takie 4 czarne "blokady" i na klamce i w drzwiach więc jak się włoży klamkę to należy ją przesunąć dosyć mocno w prawo żeby weszła za te zaczepy i tadam! Gotowe <ok> <ok> Ostatnio jestem zadowolony z siebie, bo bez pomocy mechaników elektryków naprawiłem kilka rzeczy i zaoszczędziłem sporo kasy(nawiew, ogrzewanie szyby, tylna lampa przeciwmgłowa, podświetlenie nawiewu przełączników) i to dzięki temu forum Pozdr
- Wino
- Forum Audi 80
- Imię: Wino
- Model: Audi 80 B4
- Nadwozie: Avant
- Silnik: 2.0 ABK
- Kontakt:
Miejsce na ten wkręt masz na pewno i samo wsadzenie klamki na te zaczepy nie wystarczy na długo. Jak pociągniesz klamkę do siebie to w tej pozycji na dole pokazuje ci się miejsce na ten wkręt a zdjęcie które tu kolega wkleił przedstawia boczek ze zdemontowaną klamką i na bank tak to wygląda w B3 jeśli tego nie masz to masz ukruszoną tą część boczku.