Witam wszystkich
Chciałbym zastosowac boost pina, ale moja auda ma zamontowaną eco -pompę.
Z tego co zdążyłem sie zorientować to ta pompa nie nadaje się ,jeżeli myslę o podniesieniu mocy.Może krok po kroku mi ktos podpowiedziec co zrobic w pierwszej kolejności?
Znacie może jakis dobry warsztat w Kuj-Pom gdzie mógłbym to zrobić,wiem że wymiana samego pina to banał ,ale tutaj trzeba chyba wymienić całą pompę wtryskową , a to dla mnie za dużo.Dodam jeszcze że auto jest bardzo zadbane ,silnik zdrowy ,nie kopci , w zime nie mam żadnych problemów z odpalaniem ,zreszta z rury wydechowej czuć jeszcze słodki zapach ,więc to samo mówi za siebie Pomożecie???
[b4 1.9 AAZ] BOOST PIN vs ECO-POMPA
[b4 1.9 AAZ] BOOST PIN vs ECO-POMPA
Ostatnio zmieniony 26 wrz 2011, 07:50 przez ziol, łącznie zmieniany 1 raz.
- pawelrybak15
- Forum Audi 80
- Kontakt:
Pomożemy :->
Eco pompa to rzeczywiście jest lipa prawie nie nadająca się do modów, ale można to obejść przerzucając tylko górę od pompy która posiada LDA. Niemniej jednak radziłbym zmienić pompę na inną, większą z tłokorozdzielaczem 10mm. Taką pompę może poskładać nasz forumowy specjalista od pomp kolega Vision, można też zakupić gotową np z Fiata Cromy 2,5 TD (na takiej śmigam ja i naprawde gorąco polecam). W obu przypadkach (pompa składana, lub kupno pompy 10mm gotowej) polecam zapytać o poradę Visiona, doradzi, powie co i jak
Pozdrawiam <ok>
Eco pompa to rzeczywiście jest lipa prawie nie nadająca się do modów, ale można to obejść przerzucając tylko górę od pompy która posiada LDA. Niemniej jednak radziłbym zmienić pompę na inną, większą z tłokorozdzielaczem 10mm. Taką pompę może poskładać nasz forumowy specjalista od pomp kolega Vision, można też zakupić gotową np z Fiata Cromy 2,5 TD (na takiej śmigam ja i naprawde gorąco polecam). W obu przypadkach (pompa składana, lub kupno pompy 10mm gotowej) polecam zapytać o poradę Visiona, doradzi, powie co i jak
Pozdrawiam <ok>
- pawelrybak15
- Forum Audi 80
- Kontakt: