Witam. Mam problem - przedstawia się on następująco: Zepsuł mi się licznik i szukałem właśnie nowego kiedy jeden ze sprzedawców powiedział mi że muszę uważać na rok z którego pochodzi, mianowicie chodziło mu o to że jest część liczników które pasują do B4 TDI z lat 1991-1993 oraz jest część liczników pasujących do roczników z 1993 - 1995.
Mogło mu się coś pomylić i wkręcił sobie że ma to coś do przepływomierza? Wrzucić tą plotkę po między bajki czy rzeczywiście jest coś na rzeczy???
Jak ktoś już musi edytować mojego i tak ocenzurowanego posta to prosiłbym żeby robił to w taki sposób aby nie zaburzać logiki całego zdania. Dziękuję.
[B4 1.9 TDI] Rocznik Licznika.
[B4 1.9 TDI] Rocznik Licznika.
Ostatnio zmieniony 31 sie 2011, 10:49 przez hawkk5, łącznie zmieniany 2 razy.
Z tego co ja się orientuję to były montowane dwa rodzaje liczników - VDO i UN4. Jeżeli wymienia się cały to chyba nie ma problemu a jeżeli tylko poszczególne elementy to musisz się konsekwentnie trzymać jakiej marki jest licznik. Nie wiem jak tam było z obrotomierzami w TDI, bo jedne miały inne nie miały. Nie bardzo wiem, czy rok produkcji miał tu coś do rzeczy. Poczekajmy na inne opinie dla pewności. Być może i ja się dowiem czegoś nowego.