Witam,
mam Audi 80 B4 1.9tdi z 1994 r, nie wiem konkretnie jakie oznaczenie silnika jeszcze, jedno światło mianowicie lewe jest wyżej od prawego, można je ustawiać elektrycznie, ale tylko prawe się rusza do góry i w dół regulacja, tzn silniczek chodzi, a prawe jest wyżej nawet gdy lewe tym pokrętłem w Audi dam na max w górę. To jest jeden problem. Drugi jest taki, że z przodu mam postojówki, mijania, długie, z tyłu hamulce, wsteczny, ale postojówek i mijania na lewym nie mam, patrzyłem na żarówke jest oke, czy może być bezpiecznik (bo chyba jest jeden do dwóch z tyłu, to prawa strona i lewa by nie świeciła)? czy są 2 bezpieczniki do tylnych świateł oddzielnie postojówek i mijania?.
A trzeci problem to, że wcisnąłem przycisk świateł przeciwmgielnych i nie chce wyjść, (światło chodzi), nie chce tego rozwalić, to jak to się wyciąga, bo ta osłonke przednią ściągnąłem a dalej jak to wyciągnąc???
Dziękuję All
[80 B4 1.9TDI '94] problem z światłami
1Zmam Audi 80 B4 1.9tdi z 1994 r, nie wiem konkretnie jakie oznaczenie silnika jeszcze,
Leży pewnie silniczek w lewej lampie :!:Mamber pisze:jedno światło mianowicie lewe jest wyżej od prawego, można je ustawiać elektrycznie, ale tylko prawe się rusza do góry i w dół regulacja, tzn silniczek chodzi, a prawe jest wyżej nawet gdy lewe tym pokrętłem w Audi dam na max w górę.
Włączniki też się niestety zużywająMamber pisze:A trzeci problem to, że wcisnąłem przycisk świateł przeciwmgielnych i nie chce wyjść,
A po czwarte to wypaliłeś z tym tematem w nieodpowiednim dziale, jest odpowiedni do oświetlenia <ok>
https://audi80.pl/oswietlenie-wewnet ... -vf100.htm
ale jak może leżeć hm lewy silniczek, jak LEWA STRONA jest MAKSYMALNIE u góry i nawet jak prawa która działa elektryka dam do góry maksimum nie osiąga tego poziomu co ten po LEWEJ stronie kolego ...
czyli co ten wyłącznik do wymiany??? ale on jak włączę światła, to przeciwmgielne świeci z tyłu, tylko nie chce odbić....
czyli co ten wyłącznik do wymiany??? ale on jak włączę światła, to przeciwmgielne świeci z tyłu, tylko nie chce odbić....
Widocznie odbłyśnik w lampie masz luźni i się przestawiłale jak może leżeć hm lewy silniczek, jak LEWA STRONA jest MAKSYMALNIE u góry i nawet jak prawa która działa elektryka dam do góry maksimum nie osiąga tego poziomu co ten po LEWEJ stronie kolego ...
To że świeci to akurat normalne, a że nie chce odbijać to znaczy że się włącznik zużył <ok>Mamber pisze:czyli co ten wyłącznik do wymiany??? ale on jak włączę światła, to przeciwmgielne świeci z tyłu, tylko nie chce odbić....