[b4 2.0 ACE] Modyfikacje - Swap
[b4 2.0 ACE] Modyfikacje - Swap
Chcialbym zmienic silnik 2.0 16v naped Quattro na jakis 2.6 v6 lub 2.8 v6. Czy duzo jest zabawy z taka przekladka. Iczy skrzynia moze zostac z mojego samochodu
Ostatnio zmieniony 30 kwie 2012, 17:03 przez Martivw, łącznie zmieniany 2 razy.
Co do Competition z V6 to racja troszke porazka silnik 2.0 16v. Zlapami podobno nie ma problemu. Ale czekam na porady "fachowcow"zjawa pisze:Moim zdaniem Competition powinno seryjnie wychodzić 2.8
Co do zmiany R4 na V6 to podobno trochę komplikacji jest (łapy silnika) ale o szczegółach niech się wypowiedzą obeznani w temacie
w tej dziedzinie
Ze spalaniem to mogę się zgodzić że pali troszkę za dużo. Ok 15l gazu po mieście No ale jest Quattro i to może dlatego pali więcej. Co do osiągów to są prawie identyczne jak w 2.6 V6. Prędkość maks. 206km/h i 0-100km 9.8s. W 2.6 V6 jest 210km/h i 9.5s do setki. To są dane katalogowe ale faktycznie osiągi są bardzo zbliżone do siebie. Mimo tego że 2.0 16V ma 10 koni mniej niż V6 2.6Martivw pisze:Poprostu pali w cholere a nic nie jedzie :!: :!:
troche nie chce mi sie wierzyc w twoje spalanie bo mi pali 15 ale paliwa bo gazu nie mam choc czasami sie zastanawiam nad nim. A jezeli twoja paczka naprwde tyle pali to tylko pozazdroscicPABLO pisze:Ze spalaniem to mogę się zgodzić że pali troszkę za dużo. Ok 15l gazu po mieścieMartivw pisze:Poprostu pali w cholere a nic nie jedzie :!: :!:
Ostatnio wyszło mi w mieście 15.6l/100km. Z tym że dużo stałem w korkach i nie jeździłem jak "tatuś'. W trasie spala ok. 10-11l gazu na 100km.Martivw pisze:troche nie chce mi sie wierzyc w twoje spalanie bo mi pali 15 ale paliwa bo gazu nie mam choc czasami sie zastanawiam nad nim. A jezeli twoja paczka naprwde tyle pali to tylko pozazdroscic
MARTIVW - Skoro pali Ci 15l benzyny to może coś nie tak z sondą lambda albo trzeba wyregulować skład mieszanki na przepływomierzu.
Sonde juz wymienialem ale chyba dalej jest cos nie tak. Masz moze jakiego dobrego machera od tego??PABLO pisze:MARTIVW - Skoro pali Ci 15l benzyny to może coś nie tak z sondą lambda albo trzeba wyregulować skład mieszanki na przepływomierzu.Martivw pisze:troche nie chce mi sie wierzyc w twoje spalanie bo mi pali 15 ale paliwa bo gazu nie mam choc czasami sie zastanawiam nad nim. A jezeli twoja paczka naprwde tyle pali to tylko pozazdroscic
Martivw pisze:troche nie chce mi sie wierzyc w twoje spalanie bo mi pali 15 ale paliwa bo gazu nie mam choc czasami sie zastanawiam nad nim. A jezeli twoja paczka naprwde tyle pali to tylko pozazdroscic
oj na pewno masz coś do wymiany, mi nigdy tyle competition nie spaliła !! Usterka jest też pewnie przyczyną spadku mocy.. więc szukaj dobrego mechanika i musi się poprawić