[80 B4] Jak dostać się do tynej szyby ?
[80 B4] Jak dostać się do tynej szyby ?
Czy mógłby mi ktoś napisać jak krok po kroku dostać się do szyby w tylnych drzwiach. Widzę tylko 2 małe śrubki, na górze po bokach, które zresztą odkręciłem ale nic nie drgnęło. Nie chcę od razu wszystkiego podważać śrubokrętem bo zaraz poniszczę. Pewnie to tu to tam trzeba pociągnąć ale gdzie ?
yankes2.8, Musisz odkręcić korbkę (jeżeli nie masz elektryki), następnie śrubkę pod ,,klamką" wewnętrzną. Następnie pod uchwytem ,,rączką" od zamykania odkręć osłonkę... a pod nią dwie śrubki. Wtedy ciągniesz w górę... i schodzi <ok>
Oczywiście te wkręty o których wspomniałeś... też należy odkręcić.
W razie problemów... mogę jutro wrzucić fotki <ok>
Oczywiście te wkręty o których wspomniałeś... też należy odkręcić.
W razie problemów... mogę jutro wrzucić fotki <ok>
- karolas123
- Forum Audi 80
yankes2.8, Śruba do odkręcenia korbki jest pod tym plastikiem, który musisz zsunąć z zatrzasku...
[ Dodano: 2011-09-14, 10:50 ]
Tu masz ogólny widok, gdzie znajdują się śrubki które trzeba odkręcić.
Pod osłonką plastiku uchwytu do zamykania znajdziesz dwie następne śrubki, które trzeba odkręcić.
Po odkręceniu wszystkich śrubek tapicerkę ciągnij do góry (w żadnym przypadku do siebie...bo połamiesz zaczepy).
Na tej fotce widok ogólny gdzie trzeba odkręcać <ok>
[ Dodano: 2011-09-14, 10:50 ]
Tu masz ogólny widok, gdzie znajdują się śrubki które trzeba odkręcić.
Pod osłonką plastiku uchwytu do zamykania znajdziesz dwie następne śrubki, które trzeba odkręcić.
Po odkręceniu wszystkich śrubek tapicerkę ciągnij do góry (w żadnym przypadku do siebie...bo połamiesz zaczepy).
Na tej fotce widok ogólny gdzie trzeba odkręcać <ok>