[b4 --> b3 ] Boczki
[b4 --> b3 ] Boczki
Mam pytanie czy boczki z b4 podejdą pod b3 ? i czy rączki z boczków b3 podejdą pod boczki w b4.
- Apocalipto
- Forum Audi 80
- Kontakt:
- eSPe
- Forum Audi 80
- Imię: Sławek
- Model: Audi 80 B4
- Nadwozie: Avant
- Silnik: 2.6 ABC
- Kontakt:
Zależy jakie B4.
Czy parapety czy nie.
Zwykłe boczki B4 są takie same jak w B3.
Te po 1994 czyli parapety mają inne rączki ale montaż jest praktycznie P&P tylko w blachach wewnętrznych w przednich drzwiach trzeba podciąć tylko kawałek blachy (tak 1,5x2cm) żeby zamocować śrubę parapetów (u siebie jak wsadzałem parapety kilka dni temu to przerobiłem).
Czy parapety czy nie.
Zwykłe boczki B4 są takie same jak w B3.
Te po 1994 czyli parapety mają inne rączki ale montaż jest praktycznie P&P tylko w blachach wewnętrznych w przednich drzwiach trzeba podciąć tylko kawałek blachy (tak 1,5x2cm) żeby zamocować śrubę parapetów (u siebie jak wsadzałem parapety kilka dni temu to przerobiłem).
- eSPe
- Forum Audi 80
- Imię: Sławek
- Model: Audi 80 B4
- Nadwozie: Avant
- Silnik: 2.6 ABC
- Kontakt:
Leo, jakie prowadnice szyb?
w drzwiach masz poszycie zewnętrzne, potem szyby, potem blacha wewnętrzna z otworami i dziurami na śruby boczków. Na to idą potem boczki.
Odkręcasz boczki starego typu.
Przykładasz nowe i masz 4 śruby przy rączkach.
One mają inne rozstawy niż stare rączki.
Wszystkie otwory pod parapety i śruby parapetów fabryka przygotowała tylko trzeba blaszki przełożyć z dziur po starych boczkach na dziury dla śrub nowych boczków. I jednej blaszki nie idzie przełożyć bo otwór jest dalej i trzeba podciąć.
Mogę ci to wieczorkiem naszkicować pirazydrzwi jak to mniej więcej wygląda.
Jak byś miał foto drzwi od środka ze zdjętym boczkiem to ci mógłbym zaznaczyć.
Nic strasznego.
Jakimś flexem albo najlepiej tak jak ja dremelkiem jakimś.
5 minut strachu i po robocie.
Tylne boczki to pasują absolutnie bez zająknięcia.
Ale Leo ty masz przeca Coupe to przecie w każdej Coupe szły parapety.
Tylko sedany i Avanty przed 1994 nie miały parapetów i w nich trzeba przerabiać.
w drzwiach masz poszycie zewnętrzne, potem szyby, potem blacha wewnętrzna z otworami i dziurami na śruby boczków. Na to idą potem boczki.
Wszystkie otwory pod parapety i śruby parapetów fabryka przygotowała tylko trzeba blaszki przełożyć z dziur po starych boczkach na dziury dla śrub nowych boczków. I jednej blaszki nie idzie przełożyć bo otwór jest dalej i trzeba podciąć.
Nic strasznego.
Tylko sedany i Avanty przed 1994 nie miały parapetów i w nich trzeba przerabiać.
- Leo
- Forum Audi 80
- Imię: Adam
- Model: Inny
- Nadwozie: Coupe quattro
- Silnik: 2,2 3B
- Kontakt:
Dzięki za opis, tak mam coupe, ale drugie to 90tka i tam myślałem właśnie nad parapetami. Myślę, że kiedyś założę, szczególnie, że już żadnej jakiejś specjalnej kwoty za nie nie wołają...eSPe pisze:Leo, jakie prowadnice szyb?
Nic strasznego.
-
- Forum Audi 80
Mam problem bo mam avanta z 92 roku i kupiłem boczki z parapetami. Niestety nie ma otworów na rączki, które po lifcie są całkiem oddzielne (dokładane). Może ktoś mi pokazać co i jak lub chociaż opisać czy zabawa wymiany starych na nowe ma sens. Kropkami zaznaczyłem miejsca gdzie mniej więcej powinny być otwory do przykręcenia rączek.
Mam 92 roczki, jak zresztą pisałem.andi77 pisze:19remik78, Który rocznik Twojego auta? Ja mam z 93" i pomimo starego typu boczków... ramka szyby z tą blachą jest przystosowana do parapetów.
U siebie możesz dorezać dodatkowe otwory.
Wiem, że mogę coś popodcinać,a le wolałbym by ktoś, jeśli już to robił może coś doradził.
Boje się coś spieprzyć.
Montaż tych głośników już mnie dużo zdrowia kosztował.