[All] Alufelgi ... wszystko na ten temat !
- Niki20
- Forum Audi 80
- Imię: Dominik
- Model: Audi 80 B4
- Nadwozie: Sedan
- Silnik: 2.8 AAH
- Kontakt:
raczej nie, ale najlepszy do mycia polerki jest ludwik. Nalej go do wiadra zalej bardzo gorącą wodą i wtedy myj, jak będzie parzyć to znaczy że dobrze umyje :mrgreen: Tak na poważnie to możesz jakieś gumowe rękawice ubrać...quick pisze:Czy szamponem do auta można zrobić takie zacieki?
Spłukać najlepiej deszczówką
Od siebie dodam, że nie popieram powyższych opinii. Na Keskinach jeździłem nawet w zimę i nic się z nimi nie działo myjąc je na myjni proszkiem. Gdy polerka jest dobrze wykonana (np. przez Słonika) to nie ma rys, wżerów i innych pozostałości po polerce maszynowej (jak to przykładowo jest po polerce pana l.u.k.r.e.d.i. z allegro).
Twarda woda i tak zostawia ślady, dlatego przyda się wspomagacz. Jest na to świetny środek Meguiarsa w niebieskim atomizerze (Meguiar’s Hot Rims Aluminium Wheel Cleaner).
Psikamy polerkę, czekamy 50sek przecieramy na mokro (nie do sucha) mikrofibrą i płukamy mocnym strumieniem wody.
Po tym zabiegu polerka bez przecierania do sucha jest jak nowa bez zacieków wody i rys. Na koniec warto dodać pastę polerująco woskującą np. MEGUIARS MAG & ALUMINUM POLISH, który NIE jest pastą ścierną jak jest to w wypadku autosola, którego z tego względu przestałem używać.
Nie reklamuję produktów megsa, ale po używaniu przez lata innych specyfików, stwierdziłem że te są lepsze i wysoka cena nie jest tylko ukrytą opłatę za markę.
Dodam, że do polerowania rantów lepiej sprawdza się już wycofany specyfik megsa:
Efekt możecie zobaczyć na Futurach Igora.
Twarda woda i tak zostawia ślady, dlatego przyda się wspomagacz. Jest na to świetny środek Meguiarsa w niebieskim atomizerze (Meguiar’s Hot Rims Aluminium Wheel Cleaner).
Psikamy polerkę, czekamy 50sek przecieramy na mokro (nie do sucha) mikrofibrą i płukamy mocnym strumieniem wody.
Po tym zabiegu polerka bez przecierania do sucha jest jak nowa bez zacieków wody i rys. Na koniec warto dodać pastę polerująco woskującą np. MEGUIARS MAG & ALUMINUM POLISH, który NIE jest pastą ścierną jak jest to w wypadku autosola, którego z tego względu przestałem używać.
Nie reklamuję produktów megsa, ale po używaniu przez lata innych specyfików, stwierdziłem że te są lepsze i wysoka cena nie jest tylko ukrytą opłatę za markę.
Dodam, że do polerowania rantów lepiej sprawdza się już wycofany specyfik megsa:
Efekt możecie zobaczyć na Futurach Igora.
Mam prośbę, poleci mi ktoś pewnego, i terminowo i jakościowo, kolesia co wykona dystanse z 4x108 na 5x130?
Wiem, wystarczy "poszukać w goglu", ale gogel goglem, życie życiem i jeśli ktoś jest w stanie mi kogoś polecić to będę niezmiernie wdzięczny!
Nie wiem jak u nas, ale ten megs metal polysh pasta u angoli jest ciągle do dostania bez problemu.
Wiem, wystarczy "poszukać w goglu", ale gogel goglem, życie życiem i jeśli ktoś jest w stanie mi kogoś polecić to będę niezmiernie wdzięczny!
Nie wiem jak u nas, ale ten megs metal polysh pasta u angoli jest ciągle do dostania bez problemu.
- szuan
- Forum Audi 80
- Kontakt:
kliknalem kup teraz we wtorek, a w czwartek dystanse już byłyslugs pisze:Mam prośbę, poleci mi ktoś pewnego, i terminowo i jakościowo, kolesia co wykona dystanse z 4x108 na 5x130?
http://allegro.pl/show_user.php?uid=16133165
ps. ty potrzebujesz adapterow
pzdr
Kończąc temat felg a zarazem grzebania z samochodem na ten rok proszę o potwierdzenie.
Coupe, felgi 18 cali, ET52 i 8,5 szerokości przód, ET54 i 10 szerokości tył, adaptery 25mm. Zmieści mi się to? Jeśli tak to poprosze o zielone swiatło na zakup
Jeśli nie, to jakie Porsche mi się zmieszczą?
Nie mam niestety możliwości przymiarki przed zakupem, stąd te banalne pytania....
Coupe, felgi 18 cali, ET52 i 8,5 szerokości przód, ET54 i 10 szerokości tył, adaptery 25mm. Zmieści mi się to? Jeśli tak to poprosze o zielone swiatło na zakup
Jeśli nie, to jakie Porsche mi się zmieszczą?
Nie mam niestety możliwości przymiarki przed zakupem, stąd te banalne pytania....