Wzmacniacz - podłączenie
- Slicznotka
- Forum Audi 80
Wzmacniacz - podłączenie
Witam! Mam pewien problem ze wzmakiem. Czytałem w innych tematach żeby go podłączyć pod niebiesko-biały przewód. Lecz to nic nie daje. Tak samo mostkowanie tego kabelka z + to wzmak nie wyłącza się. Mam kilka wolnych kabli tam, 2 białe, niebiesko-biały, niebiesko-czerwony, niebiesko-szary i brązowo-szary. Podłączałem pod te wszystkie i też nic z tego. Potrzebuje pomocy. dodaje jeszcze fotkę jak to wygląda
Ostatnio zmieniony 20 sty 2012, 21:16 przez Slicznotka, łącznie zmieniany 1 raz.
- Slicznotka
- Forum Audi 80
- Slicznotka
- Forum Audi 80
Plus musisz mieć we wzmacniaczu tylko i wyłącznie pod wejście + podpięte, żadnych mostków. Ten kabelek, który idzie prawdopodobnie z kablami sygnałowymi tak jak mezik0 pisał na wzmacniaczu pod wejście rem/remote, a przy radiu najlepiej pod kostkę ISO tam gdzie masz kabelek remote, lub power antena. Wtedy wzmacniacz nie ma prawa się włączyć przy wyłączonym radiu. Zrób fotkę wzmacniacza i kabelków bezpośrednio przy kostce, to łatwiej będzie wytłumaczyć.
- Slicznotka
- Forum Audi 80
Jeżeli remote podpinałeś pod + z radia, to wzmacniacz nie miał prawa się wyłączać. Jeżeli masz miernik, to włącz radio i sprawdź na którym kabelku wychodzącym z radia (oprócz czerwonego +) masz napięcie i czy znika jak wyłączysz radio. Jak nie masz miernika, to żarówka 12V też się nada. Ze zdjęć wygląda, że powinien być to ten niebiesko-biały kabelek.
- Slicznotka
- Forum Audi 80
- damianek1234561
- Forum Audi 80
kolego jak mostkujesz kabel bialo niebieski z plusem od radia to nie ma co sie dziwic ze wzmacniacz caly czas chodzi.
ma byc tak plus z akumulatora do wzmacniacza minus ze wzmacniacza do masy a bialo niebieski kabel (bez zadnego mostkowania z kostki od radia) ma isc do remote we wzmacniaczu czyli zapewne miedzy plusem a minusem po srodku
kiedy to wszystko podlaczysz wsiadz do auta wlacz radio i sluchaj czy chodzi wzmacniacz albo wyjdz i zobacz :mrgreen:
jesli wszystko jest sprawne (a pewnie tak jest) i podlaczysz to nie ma chu..a musi dzialac
ma byc tak plus z akumulatora do wzmacniacza minus ze wzmacniacza do masy a bialo niebieski kabel (bez zadnego mostkowania z kostki od radia) ma isc do remote we wzmacniaczu czyli zapewne miedzy plusem a minusem po srodku
kiedy to wszystko podlaczysz wsiadz do auta wlacz radio i sluchaj czy chodzi wzmacniacz albo wyjdz i zobacz :mrgreen:
jesli wszystko jest sprawne (a pewnie tak jest) i podlaczysz to nie ma chu..a musi dzialac
- Slicznotka
- Forum Audi 80