[80 B4] miga oświetlenie
[80 B4] miga oświetlenie
Witam. Panowie co to może być że jak odpale silnik to mrygaja mi żarówki oświetlenia kabiny gdy je włącze tak pulsują co to jest jaka jest przyczyna.
Ostatnio zmieniony 16 wrz 2011, 22:44 przez Marcin26, łącznie zmieniany 1 raz.
- Łukasz1990
- Forum Audi 80
To, że nie są zjechane nie oznacza, że działają tak jak należy. Przy wymianie szczotek sprawdź w jakim stanie jest komutator. Ja tak miałem, że po założeniu nowych szczotek światła dalej pulsowały. Po ponownym wyjęciu szczotek okazało się, że komutator tak się wytarł że szczotka nie miała z nim dobrego styku.
u mnie światła przestają pulsować po przeczyszczeniu komutatora drobniutkim papierkiem ściernym, ale jest to krótkotrwały zabieg, po 2-3 dniach znów światła pulsują szczególnie na zimnym silniku, auto jak sie rozgrzeje to jeszcze wszystko pracuje znośnie, ale na zimno to jest dyskoteka i auto poszarpuje przy przyspieszaniu (na benzynie i lpg)
myślę o zmianie samych szczotek choć cały regulator ze szczotami jest świeżo założony (magneti marelli)
a może założyć nowy komutator?(nie wygląda źle)
jakie Wasze opinie?
ogólnie napięcie ładowania trzyma ładnie mierząc miernikiem 14V, ale ciekawe jak wygląda wykres na oscyloskopie...
myślę o zmianie samych szczotek choć cały regulator ze szczotami jest świeżo założony (magneti marelli)
a może założyć nowy komutator?(nie wygląda źle)
jakie Wasze opinie?
ogólnie napięcie ładowania trzyma ładnie mierząc miernikiem 14V, ale ciekawe jak wygląda wykres na oscyloskopie...