[80 B4]szumi przy skrecaniu w prawo
[80 B4]szumi przy skrecaniu w prawo
Witam mam problem i nie wiem co moze go rozwiazac, mianowicie jak jade prosto powyzej 80 km zaczyna cos brzeczec jakby opona w lewym przednim kole jak jest łuk w lewo wszystko sie ucisza i jest ok natomiast jak jest łuk w prawo to jest jeszcze głośniej nie da sie wytrzymac przy dluzeszej trasie juz nie mam pojecia co to moze byc wymienione sa tuleje wachacza zakladalem inne kola i dalej to samo mozliwe ze to przez nie do konca ustawiona zbierznosc?? prosze o pomoc bo juz nie mam do tego sily
jmm: Wyedytowałem temat, następny źle nazwany zostanie skasowany!!
jmm: Wyedytowałem temat, następny źle nazwany zostanie skasowany!!
Ostatnio zmieniony 16 sty 2007, 11:19 przez yankes, łącznie zmieniany 1 raz.
- Organista18
- Forum Audi 80
- Kontakt:
- Organista18
- Forum Audi 80
- Kontakt:
-
- Forum Audi 80
WITAM,
mi tez szumi prawe kolo przy zakręcie w lewo...szedlem do sklepu z zamiarem kupna łożyska SKF VKBA1355 cena 139zł , ale sprzedawca odradził mi mowiąc ze teraz we Włoszech je robia i sa gorszej jakosc, pozatym mozna trafic czesto na jakas podrobke...polecil mi natomiast OPTIMAL 100090A cena 95 zł. co myslicie o tym produkcie...kupilem dzisiaj wiec moze zdaze wymienic.
[ Dodano: 2008-05-24, 17:13 ]
...i po wymiane. zalozylem jednak tego optimala. wymienilem razem z wujkiem przy pomocy podstawowych narzedzi bez rzadnej prasy. troche ciezko bylo ale sie udalo.
szkoda ze nie robilem zdjec to bym opisal wszystko po kolei co i jak. bo tego brakuje na forum, tzn wymiana jakiejs czesci ze zdjeciami. bo jak sie okazuje w praktyce nie wszystko jest takie oczywiste. nastepnym razem na pewno zamieszcze zdjecia.
a ta sruba na klucz 24 to z jaka sila dokrcic bo my dorecili na chama z przedluzka na klucz. z tak sila bylo zakrecone jak prubowalismy odkrecic....?
mi tez szumi prawe kolo przy zakręcie w lewo...szedlem do sklepu z zamiarem kupna łożyska SKF VKBA1355 cena 139zł , ale sprzedawca odradził mi mowiąc ze teraz we Włoszech je robia i sa gorszej jakosc, pozatym mozna trafic czesto na jakas podrobke...polecil mi natomiast OPTIMAL 100090A cena 95 zł. co myslicie o tym produkcie...kupilem dzisiaj wiec moze zdaze wymienic.
[ Dodano: 2008-05-24, 17:13 ]
...i po wymiane. zalozylem jednak tego optimala. wymienilem razem z wujkiem przy pomocy podstawowych narzedzi bez rzadnej prasy. troche ciezko bylo ale sie udalo.
szkoda ze nie robilem zdjec to bym opisal wszystko po kolei co i jak. bo tego brakuje na forum, tzn wymiana jakiejs czesci ze zdjeciami. bo jak sie okazuje w praktyce nie wszystko jest takie oczywiste. nastepnym razem na pewno zamieszcze zdjecia.
a ta sruba na klucz 24 to z jaka sila dokrcic bo my dorecili na chama z przedluzka na klucz. z tak sila bylo zakrecone jak prubowalismy odkrecic....?
- melomarcin
- Forum Audi 80