[80/90 All] Czym się różni UN4 od VDO?
- Godlech912
- Forum Audi 80
- Kontakt:
Nie pękaj wszytko da się przełożyć z un4 do vdo i odwrotnie wystarczy trochę pokombinować użyć gdzieniegdzie pilnika i szczypiec ale wszytko będzie ok. U mnie do dziś obrotek z un4 chodzi w vdo i wszytko działa pięknie Nie ma się czego bać.
Co do tego, że kolega napisał, że nie było w b3 un4 to muszę przyznać, że jesteś w błędzie. Na liczniku jest wybity rok w takim kółku u jest tam 89 a w 89r nie było b4- zegary były ori wyciągnięte z b3.
Co do tego, że kolega napisał, że nie było w b3 un4 to muszę przyznać, że jesteś w błędzie. Na liczniku jest wybity rok w takim kółku u jest tam 89 a w 89r nie było b4- zegary były ori wyciągnięte z b3.
-
- Forum Audi 80
-
- Forum Audi 80
- Imię: Andrzej Cz
- Model: Audi 80 B4
- Nadwozie: Sedan quattro
- Silnik: 2.8 AAH
Będzie pasował tylko jak nie chcesz przekładać środkowej wstawki (mini-ckeck lub auto-check z/bez bard computerem) to kupuj z taką samą jak masz obecnie. Kupuj też od wersji która miała tyle samo cylindrów. Możliwe że będzie musiał dać żarówki do kontrolek od wyposażenia które posiadałeś a nie posiadał dawca.wojtek_wojtek pisze:Czy jeśli mam w swojej 80 licznik VDO i kupię UN4 to będzie pasował i wszytsko bedzie grało?
-
- Forum Audi 80
-
- Forum Audi 80
Zobaczymy jak będzie
Mi zależy na liczniku kilometrów bo mam VDO i zaciął się
No i może przy okazji Blende se załatwie to Mojej 80-ki :mrgreen:
[ Dodano: 2011-07-26, 23:04 ]
A mam jeszcze jedno pytanko
Vdo czy Un4
Które mają orginalnie instalowany obrotomierz?
Bo te 80-ki ze szrotu to mają czasomierze
Zarówno B3 jak i B4 i pisze Vdo
U mnie też pisze Vdo i mam obrotomierz
Ale prędkościomierz mam na sztywne styki, ale nie rozbieralny?
Bo już się pogubiłem
Mi zależy na liczniku kilometrów bo mam VDO i zaciął się
No i może przy okazji Blende se załatwie to Mojej 80-ki :mrgreen:
[ Dodano: 2011-07-26, 23:04 ]
A mam jeszcze jedno pytanko
Vdo czy Un4
Które mają orginalnie instalowany obrotomierz?
Bo te 80-ki ze szrotu to mają czasomierze
Zarówno B3 jak i B4 i pisze Vdo
U mnie też pisze Vdo i mam obrotomierz
Ale prędkościomierz mam na sztywne styki, ale nie rozbieralny?
Bo już się pogubiłem
Witam ja posiadam liczniki UN4 lecz prędkościomierz padł i zamówiłem cały licznik VDO i pierwsze pytanie: czy przełożę sam obrotomierz UN4 do VDO bo na moim jest naklejka S-line i szkoda mi się jej- czy będe musiał demontować wskazówkę i przekładać cyferblat ?, a druga sprawa to mam ringi i czy będe musiał je demontować i montować na nowo do licznika VDO czy wystarczy na gołym (szkielecie) UN4 montować wnętrzności od VDO ?
-
- Forum Audi 80
Normalnie nie pasuje ale chyba ktoś stosując barbarzyńskie metody przełożył tylko nie pamiętam czy z VDO do UN4 czy w drugą stronę.zimektm pisze:czy przełożę sam obrotomierz UN4 do VDO bo na moim jest naklejka S-line
Obudowy na pierwszy rzut oka wyglądają podobnie ale nigdy bliżej nie porównywałem.
-
- Forum Audi 80
-
- Forum Audi 80
Nic jeśli kupisz z taką samą wstawką w środku (ale ją można przekładać między licznikami tych firm).Koledzy, jeśli oryginalnie miałem zegary VDO i chcę je zamienić na UN4 to co będzie trzeba przerobić??
Jeśli będziesz miał z innej wersji silnikowej/wyposażeniowej to może się okazać że trzeba będzie żarówki dołożyć do kontrolek albo całą tarczę z piktogramami, jeśli będę się różnić pod którąś używanych z kontrolek ale to rzadkie przypadki.
Witam Drodzy koledzy tak przeczytałem to wszystko i dalej nic nie wiem ja mam taki problem mam un4 pękła mi szybka więc kupiłem obudowę ale vod i nie pasuje mi cały środek więc zamówiłem na olx obudowę un4 a sprzedający mi mówi że te obudowy są takie same czy vod czy un4 u mnie jest obrotomierz i szybkościomierz do 260 czy to coś się różni Proszę o pomoc