Witam
Mam problem z moim audi. Nie działają mi światła mijania (wszystkie pozostałe działają). Poszukałem w internecie i wyczytałem że przyczyną tego może być przełącznik świateł. W sklepie motoryzacyjnym przełącznik taki kosztuje ok 150 zł. W związku z tym że jest to element elektryczny nie ma możliwości zwrotu tego elementu jeżeli okaże się że pomimo wymiany światła dalej nie będą działały. Pomyślałem że połączę światła na "krótko" bez przełącznika. W związku z tym mam do Waś prośbę. Może mi ktoś powiedzieć które przewody (w tej kostce która jest przy przełączniku) powinienem zewrzeć. Samochód Audi 80 1.8s 1989
przełącznik taki jak na zdjęciu
link
https://picasaweb.google.com/1008055809 ... 7201673698
zapomniałem napisać
przełącznik ma 10 styków
[b3] podłączenie świateł mijania bez przełącznika
-
- Forum Audi 80
-
- Forum Audi 80
- Imię: Andrzej Cz
- Model: Audi 80 B4
- Nadwozie: Sedan quattro
- Silnik: 2.8 AAH
Sprawdź czy złączka w kostce się nie spaliła bo może przez to nie działać.
Co do twojego pytania to to połącz przewody żółty i czarno-żółty. I jak będziesz tak włączał światła to nie używał długo świateł drogowych bo oba włókna będą się świecić równocześnie a to skróci życie żarówek i odbłyśników w lampach.
Jak będziesz kupował nowy włącznik to zwróć uwagę na to że w B3 były na dwa rodzaje kostek. Starsze przed 90 rokiem (chyba) i nowsze takie jak w B4 po 90roku.
Jakbyś kupił złe to można kostki zamienić.
Co do twojego pytania to to połącz przewody żółty i czarno-żółty. I jak będziesz tak włączał światła to nie używał długo świateł drogowych bo oba włókna będą się świecić równocześnie a to skróci życie żarówek i odbłyśników w lampach.
Jak będziesz kupował nowy włącznik to zwróć uwagę na to że w B3 były na dwa rodzaje kostek. Starsze przed 90 rokiem (chyba) i nowsze takie jak w B4 po 90roku.
Jakbyś kupił złe to można kostki zamienić.
-
- Forum Audi 80