[B4] kierunkowskazy, postojowe, A/C
[B4] kierunkowskazy, postojowe, A/C
Następujący problem jak mam wyłączone światła i wrzucam kierunkowskaz wyświetla się na A/C że jakaś lampa nie świeci, a z kierunkowskazem załancza się postój z odpowiedniej strony. Przy załączonych światłach nie ma problemu. Ma ktoś jakąś rade? (lampy zespolone)
- elektronic
- Forum Audi 80
- Imię: Wiesław
Jedyne rzeczy jakie mi chodza po głowie, to:
-pająk- coś nie łączy, jest nadpalone
-kiepska masa w lampach ( rzadkość w audi ), ale różnie bywa... <ok>
-pająk- coś nie łączy, jest nadpalone
-kiepska masa w lampach ( rzadkość w audi ), ale różnie bywa... <ok>
Ostatnio zmieniony 19 wrz 2011, 21:42 przez maciek12, łącznie zmieniany 1 raz.
- elektronic
- Forum Audi 80
- Imię: Wiesław
-
- Forum Audi 80
- Imię: Andrzej Cz
- Model: Audi 80 B4
- Nadwozie: Sedan quattro
- Silnik: 2.8 AAH
Poruszaj kostką przy tylnej lampie a jak nie pomoże, zdejmij ją i zobacz czy nie wypalił się styk od brązowego kabla. Poszukaj gdzie jest przykręcone oczko do punktu masowego bo może ono się odkręciło.
Albo weź kawałek kabla jeden koniec wsadź w kostkę tam gdzie jest podłączony brązowy przewód a drugi do masy i wtedy sprawdź.
Albo weź kawałek kabla jeden koniec wsadź w kostkę tam gdzie jest podłączony brązowy przewód a drugi do masy i wtedy sprawdź.
aldi trafiłeś z tylnymi światłami dzisiaj jeszcze raz się przyjrzałem i zauważyłem że tylny prawy postój miga razem z kierunkowskazem, ściągnąłem klapkę z lampy i styki pod kostką były już całe białe. Po czyszczeniu postój już nie migał ale na A/C dalej miga że coś nie sieci i postój się oświeca przy kierunkowskazie. gdzie szukać tego oczka masowego?
-
- Forum Audi 80
- Imię: Andrzej Cz
- Model: Audi 80 B4
- Nadwozie: Sedan quattro
- Silnik: 2.8 AAH
Witam pojawił mi się problem z kierunkami po prostu ich nie posiadam zniknęły same z siebie z tego co zdiagnozowałem to chyba przekaźnik albo przerywacz------- czego mam szukać i gdzie myślę że nie jest to specjalnie skomplikowane może macie jakiś pomysł na tę dolegliwość <mur>
Ostatnio zmieniony 01 sty 1970, 01:00 przez meri22, łącznie zmieniany 1 raz.