[b4 1.9tdi 1z] nastawnik?
[b4 1.9tdi 1z] nastawnik?
Witam. Już dostaje do głowy przy moim audiku:) nietypowy problem. A więc, gdy na postoju wcisne pedał gazu do ok 1500 obrotów i ciągle go trzymam to silnik sam nagle przestaje reagować i schodzi sobie naraz do 900 i strasznie powoli idzie w góre... to by było na postoju. A podczas jazdy niekiedy przestaje ciągnąć przy 3tyś. Z silnikiem jest wszystko ok. Pompa zrobiona nastawnik 100% dobry... Na Vagu 0 błędów. a potenjometra nie dało sie sprawdzić bo strasznie wolno czyta komp:P podobno jak wszystkich dinusiach:P
Ostatnio zmieniony 24 wrz 2011, 09:34 przez Buras, łącznie zmieniany 1 raz.
Witam a ja mam takie pytanie. Doszedłem u siebie że szarpanie ustępuje gdy kabel idący od nastawnika ułoże w pewnym położeniu. Gdy nim poruszam czasem skaczą obroty a czasem nie. Posiadam w garazu zajechany nastawnik. Pytanie dotyczy tego czy można wymienić sam kabel od nastanika czy trzeba cały nastawnik. Czy dał bym rade sam to zrobić bez żadnego ustawniania?
-
- Forum Audi 80
- Imię: Mariusz
- Model: Audi 80 B4
- Nadwozie: Sedan
- Silnik: 1.9 1Z
Watpię żeby to była wina kabla ,solidnej jakości to kabel i jeżeli jest z zewnątrz bez uszkodzeń mechanicznych ,to raczej na pewno w środku jest cały ....to co ci się dzieje to raczej wina braku styku we wtyczce ...także moim zdaniem nie potrzebna robota19kam38 pisze:Doszedłem u siebie że szarpanie ustępuje gdy kabel idący od nastawnika ułoże w pewnym położeniu. Gdy nim poruszam czasem skaczą obroty a czasem nie