[80 B4] Przełączniki elektrycznych szyb
[80 B4] Przełączniki elektrycznych szyb
Pewnego dnia otworzyłem szybę od kierowcy i nie mogłem jej zamknąć. Rozkręciłem rączke i podmieniłem kostki z tylną szybą. Ale wciąż mi nie działa jeden przycisk. Zero reakcji, zero podświetlenia totalne nic i takie pytanie kieruje do was czy da coś zmiana tego ustrojstwa? Czy wszystkie przełączniki są podświetlane na czerwono bo myślałem już kupić ale wole najpierw poradzić się was.
Ja widizałem i miałem podświetlane na zielono, ale nie pamiętam lub nie wiem od jakiego modelu i rocznika/ wersji były. Raczej w 80 wszystkie są podświetlane na pomarańczowo/czerwono. Najczęściej jak kupisz używany to sam przęłącznik działa dobrze, ale nie działa zazwyczaj podświetlanie. U mnie na 10 kupionych przełączników zawsze może z 1 podświetla.
- IC69
- Przyjaciele
- Imię: Irek
- Model: Audi 80 B4
- Nadwozie: Avant quattro
- Silnik: 2.8 AAH
Juzio, masz poczytaj to https://audi80.pl/all-sposob-na-zaci ... t27933.htm i to https://audi80.pl/80-b4-1z-elektrycz ... t15522.htm
- Audi Sport
- Forum Audi 80
Jak Ci się nie chce działać to ASO, Ci pozostaje.Juzio pisze:Ale jak tu kupić przełącznik w kolorystyce czerwonego krwistego ?
Lepszym, a na pewno tańszym wyjściem jest zakup diod i ich wymiana. Masz tu diody potrzebne do krwiście czerwonego podświetlania.
http://allegro.pl/10x-dioda-led-3mm-300 ... 99665.html
Tu masz temat jak do tego podejść.
https://audi80.pl/b4-all-wymiana-zar ... t45857.htm
- hudy
- Forum Audi 80
- Imię: Robert
- Nadwozie: Avant
- Silnik: 2.0 ABT
- Kontakt:
zaraz zaraz nie wszystkie przełączniki miały takie diody więc najpierw rozbierz przełącznik i sprawdź czy takie masz.ja u siebie miałem przełączniki z takimi małymi płaskimi diodami lutowanymi do płytki.a po drugie to podłącz zamiast tego przełącznika drugi z innej szyby i będziesz wiedział czy to wina przełącznika.
- hudy
- Forum Audi 80
- Kontakt:
nie wiem u kumpla były 4 elektryczne szyby i w każdym z tych siedmiu przełączników były właśnie takie diody.przełącznik niczym się nie różnił tylko diodami a wątpię by komuś się chciało 7 przełączników wymieniać..on miał w środku parapety tak że może w tych ostatnich osiemdziesiątkach wychodziły takie przełączniki.jak znajdę zdjęcie jak on wyglądał to wrzucę.
- hudy
- Forum Audi 80
- Kontakt:
czyli jeśli szyba działa na innym przełączniku to pewnie padł przełącznik.w tym momencie najlepszym wyjściem będzie wymiana na inny bo szkoda czasu na sprawdzanie co mogło się z nim stać.
[ Dodano: 2011-09-25, 14:09 ]
[ Dodano: 2011-09-25, 14:09 ]
Jarewa, tu masz zdjęcie tego przełącznika co ma mój kumpel.jego numer to 4A0 959 855 A a numer mojego na zwykłej diodzie jest taki sam wiec jak to wyjaśnisz?nawet etka nie pokazuje innego numeru tylko ten.Jarewa pisze:Jeżeli to jest przełącznik ori do 8C to musi być na takiej diodzie.
- hudy
- Forum Audi 80
- Kontakt:
w etce ten numer widnieje od 1988 roku aż do czasu kiedy wypuszczali ostatnie osiemdziesiątki.mam przełączniki z tymi samymi numerami seryjnymi ale innymi diodami wiec to nie jest tak jak piszesz że każda b4 miała przełączniki z takimi diodami.ja mam b4 i znajomy tez i mamy rożne diody w przełącznikach.przełączniki miały różne podświetlania...co do roku produkcji to na moim przełączniku jest wybite 93 i są na diodach okrągłych a kumpla 94 diody płaskie.4A0 959 855 A zobacz sobie jego rok produkcji.
- Audi Sport
- Forum Audi 80