Sklep Ipart
części samochodowe
Tarcze, hamulce
Sklep Bestdrive
felgi - sklep internetowy sportwheels.pl

felgi - sklep internetowy ucando.pl

[80 b4 2.0E] Otwieranie/zamykanie od kierowcy nie działa

ODPOWIEDZ
bigben
Forum Audi 80
Forum Audi 80

[80 b4 2.0E] Otwieranie/zamykanie od kierowcy nie działa

Post autor: bigben » 01 wrz 2011, 11:49

Witam,
Szukałem na forum podobnych tematów ale nic takiego nie znalazłem.

Problem polega na tym, że gdy chcę otworzyć lub zamknąć auto z kluczyka od strony kierowcy, to działa ten zabieg tylko na drzwi kierowcy. Otwieranie i zamykanie od pasażera i z bagażnika działa normalnie, wszystko się pięknie otwiera.

Czy problemu należy szukać w drzwiach kierowcy?

Mam drugie kompletne drzwi, z centralnym w razie czego.

Pozdrawiam.

ozzi
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: ozzi » 09 wrz 2011, 08:30

U mnie też pojawił się taki problem. Jakby master o kierowcy padł ale tylko przy otwieraniu.
Przy zamykaniu, zamyka wszystkie drzwi. Master od kierowcy dziala i w jedna i druga strone.
Problem pojawił się jakiś czas temu, przedtem działał normalnie. Czy to problem na stykach? Czy jest opcja żeby master był połowicznie padniety?

Awatar użytkownika
levis1991
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: levis1991 » 09 wrz 2011, 09:00

ja tak samo mam ten problem, działa tylko zamkniecie od kierowcy na drzwi kierowcy a nie na pozostałe.
Co to jesT?

ozzi
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: ozzi » 09 wrz 2011, 12:10

Moze poprostu jakies piny nie stykaja w kostkach?

Audi 80 Polska
Forum Audi 80
Forum Audi 80
Imię: Andrzej Cz
Model: Audi 80 B4
Nadwozie: Sedan quattro
Silnik: 2.8 AAH

Post autor: Audi 80 Polska » 09 wrz 2011, 12:45

Trzeba zobaczyć czy na niebiesko-zielonym na pompce albo w drzwiach sprawdzić kontrolką czy zmienia się plus na minus przy przesuwaniu rygla w drzwiach kierowcy.
Czyli najpierw kontrolkę podłączyć do masy drugi koniec do niebiesko-zielonego, zasuwając i odsuwając drzwi patrzeć czy zapala się i gaśnie. Później odłączyć od masy i podłączyć do plusa (oczywiście zostawiając podłączony niebiesko-zielony) i znów odsuwać i zasuwać obserwując czy gaśnie i zapal się.

Jeśli w którejś pozycji nie będzie migać trzeba w drzwiach sprawdzić czy dochodzi plus i masa do siłownika.

Awatar użytkownika
MalyGlodek
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: MalyGlodek » 11 wrz 2011, 20:28

jak napisał aldi sprawdź czy za każdym razem reaguje lampka na otwarcie zamknięcie zamka jak będzie reagować to instalacja w drzwiach jest ok, jak nie to problem z pompką :)

kleryk
Forum Audi 80
Forum Audi 80
Kontakt:

Post autor: kleryk » 11 wrz 2011, 21:23

Co do problemu z drzwiami kierowcy mam to samo. Podejrzewam mikro styk w zamku od kierowcy bo ryglem zamknę i otworzę, jak i z drzwi pasażera i od kalpy. Na razie problem rozwiązany bo wymieniłem stary zepsuty alarm założony jeszcze przez jakiegoś poprzedniego właściciela na nowy i na razie otwieram pilotem więc to mi nie przeszkadza.

Pompkę wykluczam ponieważ wymieniłem na sprawną bo w ogóle mi wariował zamek i oświetlenie wnętrza.

bigben
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: bigben » 26 wrz 2011, 12:13

Rozwiązałem problem, miałem przetarte przewody przy kostce wchodzącej w siłownik centralnego zamka w drzwiach kierowcy, na dodatek siłownik też miał problemy ze zwieraniem styków na przemian +/-. Siłownik wymieniony, kable poizolowane, wszystko działa.
Pozdrawiam.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Centralny zamek, alarm, immobilajzer.”

opony samochodowe opony samochodowe hamulce
felgi - sklep internetowy sportwheels.pl części samochodowe ucando.pl
części samochodowe iparts.pl