Witam,
Szukałem na forum podobnych tematów ale nic takiego nie znalazłem.
Problem polega na tym, że gdy chcę otworzyć lub zamknąć auto z kluczyka od strony kierowcy, to działa ten zabieg tylko na drzwi kierowcy. Otwieranie i zamykanie od pasażera i z bagażnika działa normalnie, wszystko się pięknie otwiera.
Czy problemu należy szukać w drzwiach kierowcy?
Mam drugie kompletne drzwi, z centralnym w razie czego.
Pozdrawiam.
[80 b4 2.0E] Otwieranie/zamykanie od kierowcy nie działa
U mnie też pojawił się taki problem. Jakby master o kierowcy padł ale tylko przy otwieraniu.
Przy zamykaniu, zamyka wszystkie drzwi. Master od kierowcy dziala i w jedna i druga strone.
Problem pojawił się jakiś czas temu, przedtem działał normalnie. Czy to problem na stykach? Czy jest opcja żeby master był połowicznie padniety?
Przy zamykaniu, zamyka wszystkie drzwi. Master od kierowcy dziala i w jedna i druga strone.
Problem pojawił się jakiś czas temu, przedtem działał normalnie. Czy to problem na stykach? Czy jest opcja żeby master był połowicznie padniety?
-
- Forum Audi 80
- Imię: Andrzej Cz
- Model: Audi 80 B4
- Nadwozie: Sedan quattro
- Silnik: 2.8 AAH
Trzeba zobaczyć czy na niebiesko-zielonym na pompce albo w drzwiach sprawdzić kontrolką czy zmienia się plus na minus przy przesuwaniu rygla w drzwiach kierowcy.
Czyli najpierw kontrolkę podłączyć do masy drugi koniec do niebiesko-zielonego, zasuwając i odsuwając drzwi patrzeć czy zapala się i gaśnie. Później odłączyć od masy i podłączyć do plusa (oczywiście zostawiając podłączony niebiesko-zielony) i znów odsuwać i zasuwać obserwując czy gaśnie i zapal się.
Jeśli w którejś pozycji nie będzie migać trzeba w drzwiach sprawdzić czy dochodzi plus i masa do siłownika.
Czyli najpierw kontrolkę podłączyć do masy drugi koniec do niebiesko-zielonego, zasuwając i odsuwając drzwi patrzeć czy zapala się i gaśnie. Później odłączyć od masy i podłączyć do plusa (oczywiście zostawiając podłączony niebiesko-zielony) i znów odsuwać i zasuwać obserwując czy gaśnie i zapal się.
Jeśli w którejś pozycji nie będzie migać trzeba w drzwiach sprawdzić czy dochodzi plus i masa do siłownika.
- MalyGlodek
- Forum Audi 80
Co do problemu z drzwiami kierowcy mam to samo. Podejrzewam mikro styk w zamku od kierowcy bo ryglem zamknę i otworzę, jak i z drzwi pasażera i od kalpy. Na razie problem rozwiązany bo wymieniłem stary zepsuty alarm założony jeszcze przez jakiegoś poprzedniego właściciela na nowy i na razie otwieram pilotem więc to mi nie przeszkadza.
Pompkę wykluczam ponieważ wymieniłem na sprawną bo w ogóle mi wariował zamek i oświetlenie wnętrza.
Pompkę wykluczam ponieważ wymieniłem na sprawną bo w ogóle mi wariował zamek i oświetlenie wnętrza.