[80 B4 1,9 TDI 1Z] Czujnik temperatury 6-cio pinowy
[80 B4 1,9 TDI 1Z] Czujnik temperatury 6-cio pinowy
Witam,
chciałbym sprawdzić czujnik który jest z tyłu głowicy na 6 pinów ( 028 919 369 ), jaka powinna być jego rezystancja i na których pinach go sprawdzić i jak by ktoś mógł mi opisać który pin do czego jest? I do czego w ogóle jest ten czujnik bo jedni piszę że za sterowaniem ECU inni że nie także jakby ktoś mógł napisać dokładnie co i jak.
Auto ma klimę manualną na pokładzie i z tego co wyczytałem, stąd ten wynalazek pewnie u mnie.
Będę wdzięczny za pomoc.
Takie znalazłem zdjęcie w necie jakby komuś to pomogło http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/b7f ... 080bc.html
chciałbym sprawdzić czujnik który jest z tyłu głowicy na 6 pinów ( 028 919 369 ), jaka powinna być jego rezystancja i na których pinach go sprawdzić i jak by ktoś mógł mi opisać który pin do czego jest? I do czego w ogóle jest ten czujnik bo jedni piszę że za sterowaniem ECU inni że nie także jakby ktoś mógł napisać dokładnie co i jak.
Auto ma klimę manualną na pokładzie i z tego co wyczytałem, stąd ten wynalazek pewnie u mnie.
Będę wdzięczny za pomoc.
Takie znalazłem zdjęcie w necie jakby komuś to pomogło http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/b7f ... 080bc.html
- hudy
- Forum Audi 80
- Imię: Robert
- Model: Audi 80 B4
- Nadwozie: Avant
- Silnik: 2.0 ABT
- Kontakt:
z tego co pamiętam ten czujnik jest odpowiedzialny tylko za klimę i za wskazania na desce.jak kiedyś sprawdzałem go u kumpla to rezystancja była taka sama jak przy czujniku 3 pinowym.niestety nie wiem na których pinach sprawdzaliśmy.musiał byś metoda prób i błędów znaleźć odpowiednie piny.czujnik ten jest dość drogi więc lepiej żebyś miał sprawny
- misiekdzwon
- Forum Audi 80
- Imię: Piotr
- Model: Audi 80 B4
- Nadwozie: Avant
- Silnik: 1.9 1Z
hudy powiem Ci tak, że ten problem z klimą jest już na wiele razy przerobiony i czynnik, czujniki ciśnienia i nawet czujnik wstecznego na skrzyni są przerobione, dokopałem się że ten od temperatury 6-pin jest odpowiedzialny za klimę dlatego raczej to ostatnia rzecz na drodze która może być uszkodzona, dlatego pytam konkretnie o charakterystykę tego czujnika.