[80 b4sedan] profil opony 40
[80 b4sedan] profil opony 40
Witam, kupiłem w bdb cenie felgi 16'' z oponami 195/40/16
oznaczenie felgi to 6,5JX16H2 ET37. I tu moje pytanie jak będzie wyglądała 16 z profilem 40 na seryjnym zawiasie w audi 80 b4?? nie mam jak przymierzyć bo auto pożyczyłem ojcu na trasę.. nie chcę za dużo obniżac, bo w poprzednim aucie miałem ostra glebę i było ciężko poruszac się po mieście. i moje 2 pytanie: czy sprężyny -40 / -40 na seryjne amory coś dadzą?? i czy lepiej będzie to wyglądało?
oznaczenie felgi to 6,5JX16H2 ET37. I tu moje pytanie jak będzie wyglądała 16 z profilem 40 na seryjnym zawiasie w audi 80 b4?? nie mam jak przymierzyć bo auto pożyczyłem ojcu na trasę.. nie chcę za dużo obniżac, bo w poprzednim aucie miałem ostra glebę i było ciężko poruszac się po mieście. i moje 2 pytanie: czy sprężyny -40 / -40 na seryjne amory coś dadzą?? i czy lepiej będzie to wyglądało?
Ostatnio zmieniony 19 wrz 2011, 17:56 przez Fugi, łącznie zmieniany 1 raz.
Dzięki za odp. wiem wiem, miałem kiedyś -80/60(w golfie), fajnie wygladało ale po krk nie dało się jeździc.. kupie w takim razie te springi -40/40, 4cm w dol to nie tak mało(dla mnie!) a na pewno będzie to lepiej wyglądało niż na seryjnych sprężynach.. jeśli nie to kupie opony o profilu 50 i będzie git. te co mam to TOYO PROXES wiec myślę że nie będzie ciężko ich sprzedac bo bieżnik bdb i z 2008roku sa..
[ Dodano: 2011-09-18, 13:59 ]
a co myślicie żeby obniżyc -40/40 i zalożyc opone z profilem 45? wczoraj zrobilem przymiarki na seryjnym zawiasie i profilu 40(na 16calach) i faktycznie lipnie to wygląda.. zastaniawiam się właśnie czy te 4cm dadzą aż tak dużo żeby to lepiej wyglądało na 40..
[ Dodano: 2011-09-18, 13:59 ]
a co myślicie żeby obniżyc -40/40 i zalożyc opone z profilem 45? wczoraj zrobilem przymiarki na seryjnym zawiasie i profilu 40(na 16calach) i faktycznie lipnie to wygląda.. zastaniawiam się właśnie czy te 4cm dadzą aż tak dużo żeby to lepiej wyglądało na 40..
Dla niego chyba nie...Rychu82 pisze:ja mam u siebie 16"205/55 i -20 i wg. mnie opona jest idealna na to koło i audi 80 ale z kolei lepiej by to wyglądał na -35
A ja mam 215/35ZR18 na feldze 9,5x18" i 225/35ZR18 na feldze 10x18" zawiecha -80 -70 i wg mnie mogłoby być niżej o 5mm ale to można wyciąć, bo chodzi mi o to, że kolega pyta co dla niego byłoby dobre. Określił mniej więcej co chce uzyskać i raczej zawiecha -35 i opony 205/55 nie będzie dobre.
no właśnie ma taki sam rozmiar felgi jak ja więc myslę że opona 55 na 16" i zawiecha -35 bedzie wyglądała bardzo dobrze (u mnie możesz zobaczyc jak wyglądaten zestaw z -20), nie wiem czemu wg ciebie to mu nie pomoze bo nie poparles tego zadnym faktem, tylko pochwaliles sie/wyżaliłeś się ze masz fele 18 na -80, więc to chyba samo z siebie wynika zewogóle nic nie wnosi w tym temacie.ATLAS pisze:Dla niego chyba nie...Rychu82 pisze:ja mam u siebie 16"205/55 i -20 i wg. mnie opona jest idealna na to koło i audi 80 ale z kolei lepiej by to wyglądał na -35
A ja mam 215/35ZR18 na feldze 9,5x18" i 225/35ZR18 na feldze 10x18" zawiecha -80 -70 i wg mnie mogłoby być niżej o 5mm ale to można wyciąć, bo chodzi mi o to, że kolega pyta co dla niego byłoby dobre. Określił mniej więcej co chce uzyskać i raczej zawiecha -35 i opony 205/55 nie będzie dobre.
DO autora:
myślę, że wystarczy wyobraźnia i informacja co u mnie siedzi żeby móć podjac jakieś decyzje patrząc na moje auto, co spowodowało to że tu napisałem
jak nie pomoże to świat się nie skonczy <ok>
ja mam swoje zdanie i tutaj tez się zgadzam z jednym wpisem że -40 plus profil 40 na feldze 16 nie będzie dawało fajnego prześwitu między oponą a błotnikiem. Taka jest moja wypowiedz. Nie musiałem jej tu zamieszczac tak jak nie wszyscy muszą się z tym zgadzać. Dla mnie 16" i profil 40 nie idą w parze przy zawiasie od 0 do -40 i tyle. profil 40 do audi 80 moze byc ale nie na tak malej feldze jaką jest 16" chyba ze niska gleba a tego autor chce uniknac. Czyżby byla rózna interpretacja wpisu autora? jak tak to...zycie <ok>
Cześc,
dawno mnie nie było a tu w temacie sporo odpowiedzi widzę.., za które dzięki.
Opony i zawiecha już kupione. Zdecydowałem się na opony 205/50/16 , założyłem i stwierdziłem że przydała by sie mała gleba, więc kupiłem springi -40/40 (jutro albo w piątek montaż na seryjne amory w dobrym stanie). Wg. mnie tak będzie dobrze ponieważ: poprawi się ogólny wygląd Audicy i zachowam w miarę komfort, a czasem muszę pokonac drogę terenową z dziurami i wystającymi kamieniami. Nie mówię że to będzie rewelacyjnie wyglądac ale dla mnie oki. Kiedyś w golfie miałem glebę -80/60 i wyleczyłem się z tego... wtedy mi sie to podobało, że auto tak fajnie klei się do drogi i lubiłem pokonywac winkle z dużą prędkością, teraz mam w planach motocykl do tego typu zabaw:P Dzięki jeszcze raz za wszystkie odp
dawno mnie nie było a tu w temacie sporo odpowiedzi widzę.., za które dzięki.
Opony i zawiecha już kupione. Zdecydowałem się na opony 205/50/16 , założyłem i stwierdziłem że przydała by sie mała gleba, więc kupiłem springi -40/40 (jutro albo w piątek montaż na seryjne amory w dobrym stanie). Wg. mnie tak będzie dobrze ponieważ: poprawi się ogólny wygląd Audicy i zachowam w miarę komfort, a czasem muszę pokonac drogę terenową z dziurami i wystającymi kamieniami. Nie mówię że to będzie rewelacyjnie wyglądac ale dla mnie oki. Kiedyś w golfie miałem glebę -80/60 i wyleczyłem się z tego... wtedy mi sie to podobało, że auto tak fajnie klei się do drogi i lubiłem pokonywac winkle z dużą prędkością, teraz mam w planach motocykl do tego typu zabaw:P Dzięki jeszcze raz za wszystkie odp