[80 B3 BP+LPG JV 1.8 90 KM] Licznik od temperatury silnika.
[80 B3 BP+LPG JV 1.8 90 KM] Licznik od temperatury silnika.
Witam kiedyś jak rozkręcałem licznik niechcący zawadziłem o wskazówkę licznika pokazującą temperaturę silnika i ona odpadła coś w tym liczniku jakby pękło od tego czasu licznik temperatury wcale nie chodzi, wskazówka ani drgnie. Zimne luty sprawdzone jak ręcznie próbuje ruszyć wskazówkę czuje opór i wtedy wskazówka spada z tego bolca na który jest założona. Wcześniej działało wszystko bez problemu proszę o pomoc.
Ostatnio zmieniony 29 wrz 2011, 00:55 przez Soniak87, łącznie zmieniany 1 raz.
O jejku nie wiem Czym się różnią jedne od drugich? Z tego co widzę mam takie same jak tu https://audi80.pl/b3-b4-naprawa-pods ... t33644.htm z tym, że wskazówka się ściąga ale licznik nie działa i tak i jej nie przesunę w prawą stronę ręcznie jak np od prędkościomierza gdyż jest opór.
- eSPe
- Forum Audi 80
- Imię: Sławek
- Model: Audi 80 B4
- Nadwozie: Avant
- Silnik: 2.6 ABC
- Kontakt:
Zazwyczaj UN4 rozpoznać można po liczniku przejechanych km. na górze nr.1 (bębenki kilometrów są takie jakby ściśnięte) a jak chcesz byc pewny to patrzysz na nr.2 czyli podpis UN4 i nie ma napisu pod kontrolkami tak jak w wersji VDO.Soniak87 pisze:O jejku nie wiem Czym się różnią jedne od drugich?
W VDO jest inny licznik kilometrów sam zobacz nr.1 no i podpis na dole VDO nr.2. i podpis pod kontrolkami nr.3