Witam
Od paru dni mam problem z moim autkiem raz chodzi dobrze i nic sie nie dzieje, raz zle .
Zle to tzn na benzynie pochodzi 20 sekund poczym zgasnie a własciwie to sie udusi.Na gazie natomiast chodzi ale obroty spadają do 500.obr / min po dadaniu gazu lub wrzuceniu na bieg jałowy i jak silnik sie nie rozgrzeje to zgasnie. Dzieje sie tak od wystrzału gazu potym wymieniłem kopólke, palec, świece, przewody.Silniki krokowe trzy podminiałem to samo raz odpalam jest dobrze drugi raz odpalam niemoge dac rady z autem. powiem jeszcze ze auto potrafi sie naprawic wczasie jazdy widac to po wolniej spadający ch obrotach do 900 i jak przelącze na benzyne auto chodzi nie gasnie. Przepływomierz sparawdzałem klapka odbija do konca nie zacina sie, przy okazji go wymyłem, lewe powietrze tez odpada. Temperatura silnika nie gra roli czy zimny czy ciepły nie ma róznicy raz dobrze raz zle. Niewiem czy to nie pzepływomierz ale zeby sam sie naprawiał???
Prosze o pomoc !! dzieki!
[audi B.4 2.0 ABK] wystrzał gazu
[audi B.4 2.0 ABK] wystrzał gazu
Ostatnio zmieniony 24 wrz 2007, 22:36 przez karmel, łącznie zmieniany 1 raz.
[audi 2.0]
Przepływomierz a dokładnie chodzi o ten potencometr u góry tak?? bo mechanicznie jest okkokolino1 pisze:Witam.
Ja jednak bym obstawił przepływomierz. Sam się nie naprawia ale w pewnych warunkach(ociążęnie temperatura silnika itp) mogą powodować iż silnik pracuje prawidłowo.
krokowy raczej odpada podmieniałem trzy to samo wydaje sie ze jest dobrze za chwile albo po kolejnym odpaleniu samochodu silnik juz nie pracuje poprawnienitro20 pisze:Panowie a krokowy?tez chyba moze miec wpływ na to?
[ Dodano: 2007-09-24, 23:17 ]
Witam ponownie .
Nie dałem rady jak było tak jest Podmieniłem przepływkę nic sie nie zmieniło zastanawiam sie teraz nad sondą czy ona moze miec cos z tym wspólnego??
Przeczytałem kilkanascie takich lub podobnych postów i wszystkie zaczynały sie od zdania "Sprawdzałeś błędy na VAG-u? Jeśli nie to sprawdź co tam w ECU i wtedy będzie można coś bliżej podpowiedzieć, "tylko ze jak zajechałem do mechanika zeby wykasowac błedy to mi powiedział ze do takiego starego auta to kompa nie wymslili a inny ze sie nie da itd i itp masz problem radz sobie sam tyle wywnioskowałem. POMOCY Gdzie w poblizu Bełchatowa mozna to sprawdzic i czy jak wyminie sonde to cos pomoze??