[all b4] osłona tunelu srodkowego
- hudy
- Forum Audi 80
- Imię: Robert
- Model: Audi 80 B4
- Nadwozie: Avant
- Silnik: 2.0 ABT
- Kontakt:
[all b4] osłona tunelu srodkowego
witam.panowie czy są jakieś różnice między tunelami z b4 a z b3 gdyż zakupiłem taki oto tunel i niestety coś kiepsko pasuje.musiałem wyciąć kawałem otworu na ręczny bo był za krótki a tylna popielniczka nie chce całkowicie wejść gdyż ta konsola jest tak jakby za niska i śruba która ją z tyłu trzyma zahacza o popielniczkę.moja stara osłona miała numer 893863300A niestety nie wiem jaki numer miała ta co teraz założyłem ale wygląda identycznie tylko coś wymiary są nie takie jak powinny...
- hudy
- Forum Audi 80
- Kontakt:
dla mnie to też jest dziwne bo w etce jest tylko jeden numer tego tunelu więc powinien byc identyczny.na zdjęciu widać wycięty otwór na ręczny bo brakowało jakieś 5 mm by złożyć rączkę a z tyłu popielniczka jest krzywo założona bo trzyma ją ta śruba do której jest przykręcony tunal.po prostu tak wygląda jak by ten tunel był trochę za niski i popielniczka ma za mało miejsca by głębiej wejść.będę musiał poszukać innego gdzieś na szrocie...
- hudy
- Forum Audi 80
- Kontakt:
nawet nie masz pojęcia jak bardzo bym chciał byś miał rację.niestety tunel wyjmowałem już chyba z 10 razy i nie ma możliwości inaczej go zamontować.po prostu nie pasuje i tyle.w przodzie pięknie łączy się z przednim tunelem i na całej szerokości idealnie przylega ale niestety nie pasuje tak jak by na wysokość,za nisko jest osadzony.nawet ta śrubę która go z tyłu trzyma przykręciłem tak lekko by nie dociskała go do dołu ale i tak niestety popielniczka odstaje na tej śrubie...shellah pisze:jeśli wyciągnął byś fotele i dokładnie dopasował nie byłoby problemu dodatkowo wcisnąłbym mocniej ramkę i całą konsolę od biegów
- hudy
- Forum Audi 80
- Kontakt:
niestety nie.jeśli chodzi o tylna popielniczkę to opiera się ona na gwincie który jest na stałe zamontowany do karoserii i od góry przychodzi tylko nakrętka.po prostu tunel jest za niski.mierzyłem dziś ten tunel i ten stary i jest różnica prawie 4 mm :shock: nie mam pojęcia z jakiego modelu audi to jest jeśli w b3 i b4 były takie same a ten jest inny.jakiś wybryk fabryki <ok> teraz muszę kupić jakiś inny bo ten mnie już zaczyna denerwować.
- Jarewa
- Forum Audi 80
- Imię: Jarek
- Nadwozie: Sedan
A ja mam śruby zwykłe. A na ramię przechodzi podkładka z gwintem regulacyjna na każde boki. Wiec mi się to u ciebie nie podoba bo te co widziałem tak miały jak ja. Tunelem można regulować jak się chce.hudy pisze:niestety nie.jeśli chodzi o tylna popielniczkę to opiera się ona na gwincie który jest na stałe zamontowany do karoserii i od góry przychodzi tylko nakrętka.