[80 B4] Tablica rejestracyjna
[80 B4] Tablica rejestracyjna
Ostanio coraz częściej słyszę od czasu do czasu jak tablica rejestracyjna w ramce wpada w jakieś wibracje i po prostu brzęczy. Jak temu zaradzić? Myślałem o przykręceniu tablicy wkrętem.
Sam osobiście nie spotkałem się z takim przypadkiem, ale jak już coś takiego by mi się trafiło to bym ją podkleił. Są dostępne na rynku taśmy dwustronne o strukturze gąbki, podkleisz czymś takim w 5 miejscach i wibracji nie uświadczysz <ok>
Samo przykręcenie wkrętami pomoże na pewno, ale wizualnie niestety to za ładnie nie wygląda
Samo przykręcenie wkrętami pomoże na pewno, ale wizualnie niestety to za ładnie nie wygląda
Re: [80 B4] Tablica rejestracyjna
emil0893 pisze:Ostanio coraz częściej słyszę od czasu do czasu jak tablica rejestracyjna w ramce wpada w jakieś wibracje i po prostu brzęczy. Jak temu zaradzić? Myślałem o przykręceniu tablicy wkrętem.
Wkrętem ?? :mrgreen: chyba ze do zwykłej blendy
Po prostu wymien ramke skoro w niej wibruje , a jest to raczej dziwne , bo sa one robione na styk ....
Wątpie w to , powinienes dac podkładke z gąbki miedzy ramke z tablicą a blachą czy blendą w zalezności co tam masz.....
Przerabiałem temat w 3 samochodach i bardzo możliwe, że nie wibruje tablica, tylko cała ramka.
Trzeba kupić taką gąbkę z klejem po jednej stronie (jeśli się nie mylę, to takie coś stosuje się przy futrynach, żeby drzwi nie trzaskały). Dajesz 2 paski tego na górze i na dole między tablicę, a ramkę oraz 2 paski między blendą, a ramką. Problem znika <ok>
Klejenie, tasmy dwustronne nie pomogą, bo tablica i tak sie odklei.
Trzeba kupić taką gąbkę z klejem po jednej stronie (jeśli się nie mylę, to takie coś stosuje się przy futrynach, żeby drzwi nie trzaskały). Dajesz 2 paski tego na górze i na dole między tablicę, a ramkę oraz 2 paski między blendą, a ramką. Problem znika <ok>
Klejenie, tasmy dwustronne nie pomogą, bo tablica i tak sie odklei.