[b4 1.9 TDI Z1] Podłączenie halogenów przednich
[b4 1.9 TDI Z1] Podłączenie halogenów przednich
Mam pewien problem,w samochodzie mam połamany przedni zderzak,klejenie go nie wchodzi w ogóle w grę ,trzeba nowy.Z wymianą mam pewien dylemat,otóż oryginalny(połamany) zderzak nie ma halogenów ale ja bym chciał kupić zderzak właśnie z halogenami.Czy jest możliwość podłączenia ich do któryś świateł czy raczej nie ?
Ogólnie zderzak z halogenami jest droższy ale wiadomo,lepiej wygląda :mrgreen: [/b]
Ogólnie zderzak z halogenami jest droższy ale wiadomo,lepiej wygląda :mrgreen: [/b]
-
- Forum Audi 80
- Imię: Andrzej Cz
- Model: Audi 80 B4
- Nadwozie: Sedan quattro
- Silnik: 2.8 AAH
Halogeny ze podłączone z innymi światłami to raczej nie legalne.przemoO23 pisze:Czy jest możliwość podłączenia ich do któryś świateł czy raczej nie ?
Jak podłączysz bezpośrednio bez przekaźnika pod obwód którychś ze świateł to będziesz miał zgon przełączników zespolonych gwarantowany bo już przy oryginalnych światłach padają jak muchy.
- MalyGlodek
- Forum Audi 80
generalnie proponuję przełącznik 2 pozycyjny jeden pin wolny na wyłączone, drugi pin wykorzystać z zasilania za stacyjką do przekaźnika jako sterujące +12, z AKK podać zasilanie które później poprowadzić do halogenów i koniec, ostatecznie można bawić się w podłączanie za pozycjami ale nie jest to konieczne, podłączenie bezpośrednio pod światła = w pewnym momencie brak świateł lub zadyma i palony plastik z pajęczaka , bez przekaźnika ich nie podłączaj pozdro
-
- Forum Audi 80
- Imię: Krzysztof
- Model: Audi A6
- Nadwozie: Sedan
- Kontakt:
witam podepnę się mam taką oto gotową kostkę po jednej i po drugiej stronie czyżby to były kostki od halogenów? nigdy nad tym się nie zastanawiałem ale myślę o założeniu halogenów ale zderzaki mam takie jak na foto wystarczy kupić halogeny+te ramki pod zderzaki podłączyć i git?tylko że jak to będzie hulało bo żadnego włącznika w kabinie od halogenów nie ma tam :roll: tzn. mam ale do tylnego z góry dzięki za podpowiedzi
-
- Forum Audi 80
- Imię: Krzysztof
- Model: Audi A6
- Nadwozie: Sedan
- Kontakt:
ano fakt <mur> przecież zmieniałem lampy na zespolaki :mrgreen: ciekawe czy dałoby radę z tych kostek podłączyć halogeny ? :roll: tylko że pewnie włączałbym te halogeny przyciskiem od regulacji lamp :mrgreen: czy coś takiego byłoby dobre? http://moto.allegro.pl/audi-80-b4-listw ... 10978.html
Tu masz opisane jak podłączyć https://audi80.pl/all-montaz-halogenow-vt27388.htm. Ja tak zrobiłem niedawno i wszystko śmiga. A co halogenów to szukaj może u kogoś ci ma po kolizji auto może uda się taniej wyrwać. Ja kupiłem za 80 zł cały komplet listwy + halogeny+ włącznik
-
- Forum Audi 80
- Imię: Andrzej Cz
- Model: Audi 80 B4
- Nadwozie: Sedan quattro
- Silnik: 2.8 AAH
Ja szukałem w schematach, które mam ale nie znalazłem jak to jest podłączone. Do lamp dochodzi plus po włączeniu świateł, masa oraz sterowanie z przełącznika od regulacji. Zobacz jakiego koloru są kable dochodzące do wtyczek silniczków przy lampach i taki sam powinien dochodzić do pokrętła.
Druga sprawa że kable mogą być za cienkie na podłączenie do nich halo.
Druga sprawa że kable mogą być za cienkie na podłączenie do nich halo.