[b4/abk] kilka problemów cd <spalanie>
[b4/abk] kilka problemów cd <spalanie>
choc wiem ze postów w tym temacie było mnóstwo bo wiele ich przeczytałem. dalej nie znalazłem wyjścia z sytułacji. więc tak moja b4 spala mi 16 litrów gazu w mieszanej jezdzie. z postów o spalaniu wnioskuje ze troche za duzo. pb paliła tez kosmicznie ale sobie poradziłem więc do konkretów. to co wymienione w ostatnim czasie sonda lambda termostat świece palec kopółka przewody wszystko dobrych firm te zabiegi spowodowały ze spalanie na pb 10l takze jak na 2.0 to chyba ok obroty równe na pb i na lpg. audi pożera mi 16/17 litrów gazu instalka 2 gen ale krokowiec zastapiono śróbą pewnie przez to ze sonda nie działała dodam ze przepływka regenerowana sposobem z forum parownik ma 1 miesiac lovato na starym ten sam wynik. silnik raczej w dobrej kondycjii na pb jak wyjme bagnet to nierówno pracuje a jak odkrece korek to potrafi zgasnac czytałem ze w abk to dobry objaw ?? niech ktos potwierdzi . lub zaprzeczy . juz troche brak mi pomysłów co dalej auto odpala na tyk ładnie sie kręcci . takze zbaraniałem juz ;/ aha niebieski czujnik sprawny na vagu nie ma błędów. pomocy