[80 B3] Podłoga
[80 B3] Podłoga
U Ojca w B3 zauważyliśmy mokrą podłogę od strony kierowcy, o to nie pytam bo wiem gdzie jest problem. Chodzi mi o samą podłogę. Czy w b3 jest tak samo płaska podłoga pod nogami jak w b4 ? Zauważyłem straszne doły w tej podłodze. Nie wiem czy tak jest seryjnie czy po prostu podłoga od wilgoci zaczęła się zapadać. Dodam że od dołu podłoga jest zdrowa jak w nówce.
- Wino
- Forum Audi 80
- Imię: Wino
- Model: Audi 80 B4
- Nadwozie: Avant
- Silnik: 2.0 ABK
- Kontakt:
Kolega pytał nie o to dlaczego podłoga jest mokra tylko o to czy jest ona prosta pod nogami.
Otóż podłoga w b3 seryjnie nie jest idealnie prosta a oprócz tego idzie tam wiązka osłonięta plastykową listwą i gdy wygłuszenie zamoknie to lubi się zapadać najlepiej ściągnij osłonę progu i wytnij część wygłuszenia żeby je wysuszyć. Bo samo nie wyschnie ponieważ wykładzina jest podgumowana ale po latach pojawiają się pęknięcia w gumie i potem ta guma nie chce wypuścić wilgoci z tego filcu (wygłuszenia).
Otóż podłoga w b3 seryjnie nie jest idealnie prosta a oprócz tego idzie tam wiązka osłonięta plastykową listwą i gdy wygłuszenie zamoknie to lubi się zapadać najlepiej ściągnij osłonę progu i wytnij część wygłuszenia żeby je wysuszyć. Bo samo nie wyschnie ponieważ wykładzina jest podgumowana ale po latach pojawiają się pęknięcia w gumie i potem ta guma nie chce wypuścić wilgoci z tego filcu (wygłuszenia).