Audi coupe by Vigo - V8 ABZ sezon 2016 :)
- davidpolska
- Forum Audi 80
Moim zdaniem w środku przesadziłeś strasznie; na zewnątrz piękna bestiajmm pisze:Autko to ładna zabana seria, ale ta kierownica... (jak kupa na środku pokoju), na chama powstawiane głośniki, ten telewizorek wyglądający jak komp w radiowozach, no i niebieskie podświetlenie jak w VW i co drugim maluchu.... przesadziłes moim zdaniem
-
- Audi 80 Klub
- Kontakt:
Przyszedł czas na nieco kosmetyki dla coupe:) takie małe garażowe spa:P
Zaopatrzyłem się w dobrą polerkę i kilka polecanych przez lakierników i znajomych specyfików do polerki lakieru:) Tak więc pogoda jest, zestaw do polerki jest i robota poszła...
Tak wyglądał cały przód auta, dach i drzwi od pasażera:
Jak widać są takie miejsca jakby utlenione wierzchniej warstwy lakieru... wiadomo, wosk na to nie pomoże:P
Na początek szła Farecla G3 na twardej gąbce i ok 1000obr/min. Następnie Auto fit - fast cut na 1300-1500 obr. już na miękkiej gąbce. Kolejno Auto fit - Speed też na miękkiej i po tym dopiero Tempo Turbo i futerko:P
Puki co zdążyłem zrobić tylko przód, ale z efektu jestem zadowolony:
W między czasie wyleciały z kabiny dywaniki z blachy ryflowanej a w ich miejsce trafił welur w kolorze tapicerki dla ładniejszej estetyki:)
Jutro ciąg dalszy polerki dachu i tyłu auta i małe zabiegi estetyczne w kabinie:)
Pozdrawiam!!
Zaopatrzyłem się w dobrą polerkę i kilka polecanych przez lakierników i znajomych specyfików do polerki lakieru:) Tak więc pogoda jest, zestaw do polerki jest i robota poszła...
Tak wyglądał cały przód auta, dach i drzwi od pasażera:
Jak widać są takie miejsca jakby utlenione wierzchniej warstwy lakieru... wiadomo, wosk na to nie pomoże:P
Na początek szła Farecla G3 na twardej gąbce i ok 1000obr/min. Następnie Auto fit - fast cut na 1300-1500 obr. już na miękkiej gąbce. Kolejno Auto fit - Speed też na miękkiej i po tym dopiero Tempo Turbo i futerko:P
Puki co zdążyłem zrobić tylko przód, ale z efektu jestem zadowolony:
W między czasie wyleciały z kabiny dywaniki z blachy ryflowanej a w ich miejsce trafił welur w kolorze tapicerki dla ładniejszej estetyki:)
Jutro ciąg dalszy polerki dachu i tyłu auta i małe zabiegi estetyczne w kabinie:)
Pozdrawiam!!
-
- Audi 80 Klub
- Kontakt:
Kurde... napisałem post, który mi się tutaj w ogóle nie pojawił:/ nie rozumiem o co c`mon... no ale... trochę zaszalałem... wyprułem wszystkie oszczędności na chwilę obecną i zamówiłem takie cóś:
Prawdziwe zegary od S2!! marzenie od x czasu:D zwłaszcza, że te moje po założeniu tarcz indiglo trochę się popsuły...
Licytuję też tylne lampy tressera choć powyżej 1k zl to nie mogę dać, więc zobaczymy co z tego wyjdzie... ktoś na alledrogo wystawia w częściach całą s2, więc parę okazji jest:)
Jeśli uda mi się wygrać te lampy to zawiasy lambo pójdą na sprzedaż... coś w imię czegoś:)
Pozdrawiam!
Prawdziwe zegary od S2!! marzenie od x czasu:D zwłaszcza, że te moje po założeniu tarcz indiglo trochę się popsuły...
Licytuję też tylne lampy tressera choć powyżej 1k zl to nie mogę dać, więc zobaczymy co z tego wyjdzie... ktoś na alledrogo wystawia w częściach całą s2, więc parę okazji jest:)
Jeśli uda mi się wygrać te lampy to zawiasy lambo pójdą na sprzedaż... coś w imię czegoś:)
Pozdrawiam!
-
- Audi 80 Klub
- Kontakt:
Zakończenie sezonu:)
Udało się pojechać jeszcze z kolegami Trooky i Ross na zakończenie sezonu 2011:
Potem mały afterek nad jeziorem:)
Ogólnie zlot ok, kilka niezłych aut no ta muzyka silników... Fakt... mało OOOO ale kocury też były np S4 2,7 biT 450ps
Z jednej rzeczy jestem zadowolony, w końcu mam audio, którego się nie muszę wstydzić, bo ładnie grało:D
No i teraz coupe już w sumie mogę odstawić i powoli rozbierać:)
W planach jeszcze parę spraw:
- Zmiana licznika na ten S2 ale założyć podświetlenie indiglo,
- wymiana łożysk tylnych
- sprawdzić dlaczego dzisiaj podczas drogi miałem bicia na kierownicy:/
- zamontować szyby elektryki plus do tego wytłumienie drzwi matą
- no i już generalnie wyjmowanie silnika ze skrzynią, głównie pod kątem takim żeby ogarnąć elektryczną część instalacji.
W Audi 90:
- naprawa rozrusznika - bo czasem odmawia posłuszeństwa
- zmiana świec
- ogólna konserwacja przed zimą
Udało się pojechać jeszcze z kolegami Trooky i Ross na zakończenie sezonu 2011:
Potem mały afterek nad jeziorem:)
Ogólnie zlot ok, kilka niezłych aut no ta muzyka silników... Fakt... mało OOOO ale kocury też były np S4 2,7 biT 450ps
Z jednej rzeczy jestem zadowolony, w końcu mam audio, którego się nie muszę wstydzić, bo ładnie grało:D
No i teraz coupe już w sumie mogę odstawić i powoli rozbierać:)
W planach jeszcze parę spraw:
- Zmiana licznika na ten S2 ale założyć podświetlenie indiglo,
- wymiana łożysk tylnych
- sprawdzić dlaczego dzisiaj podczas drogi miałem bicia na kierownicy:/
- zamontować szyby elektryki plus do tego wytłumienie drzwi matą
- no i już generalnie wyjmowanie silnika ze skrzynią, głównie pod kątem takim żeby ogarnąć elektryczną część instalacji.
W Audi 90:
- naprawa rozrusznika - bo czasem odmawia posłuszeństwa
- zmiana świec
- ogólna konserwacja przed zimą
-
- Audi 80 Klub
- Kontakt:
Zegary S2 założone:D z małymi problemami, bo głupiał prędkościomierz i zliczanie km nie działało, ale wystarczyło wymienić jeden rezystorek i przelutować płytkę a wszystko chodzi jak potrzeba... no i muszę się przyznać, że ori czerwony kolor z nich tak mi się spodobał, że jednak wyrzucam to oświetlenie niebieskie i puki co zagości czerwień:)
Jeszcze dzisiaj zrobię zdjęcie efektu z wieczora:)
No i mały bonus mi wpadł:
Komplet lamp Seima na tył do coupe a`la Treser:
Tak więc zawiasy lambo na sprzedaż i jeszcze parę gratów musze wystawić, żeby się jakoś odkuć finansowo:P
Jeszcze dzisiaj zrobię zdjęcie efektu z wieczora:)
No i mały bonus mi wpadł:
Komplet lamp Seima na tył do coupe a`la Treser:
Tak więc zawiasy lambo na sprzedaż i jeszcze parę gratów musze wystawić, żeby się jakoś odkuć finansowo:P
-
- Audi 80 Klub
- Kontakt:
-
- Audi 80 Klub
- Kontakt:
No mody raczej będą ale w kabinie w kierunku bardziej ori, i np malowanie zderzaków itp. Wiadomo wszystko kwestia czasu i $. Co do tych okazji to zgadzam się, mogłem czekać i szukać taniej, ale ile czekać i na co się trafi to nie wiadomo, stąd czasem wole te pare $ więcej dać i mieć coś do całości:) Pozdrawiam
-
- Audi 80 Klub
- Kontakt: