[b4 93r 1.9TDI] Zwiekszenie mocy.
[b4 93r 1.9TDI] Zwiekszenie mocy.
Witam mam pytanie chciał bym zwiększyć moc z 90ps na jakaś większą.
interesuje mnie.
-żeby wszystko było w 101% dopracowane żeby auto nie wariowało i wszystko sprawnie chodziło
-Czy jak to zrobię to silnik się nie popsuje bądź nie będzie się grzał i żeby nie palił 10 tylko tak do 6,4.
A może można wstawić inną turbinę żeby miał lepszy moment obrotowy bądź coś innego zmienić.
Czy jak zrobię doprowadzenie powietrza do filtru rurką Tak jak na filmie
Czy to coś da.
A jak już robienie Ps to ile by to kosztowało??
interesuje mnie.
-żeby wszystko było w 101% dopracowane żeby auto nie wariowało i wszystko sprawnie chodziło
-Czy jak to zrobię to silnik się nie popsuje bądź nie będzie się grzał i żeby nie palił 10 tylko tak do 6,4.
A może można wstawić inną turbinę żeby miał lepszy moment obrotowy bądź coś innego zmienić.
Czy jak zrobię doprowadzenie powietrza do filtru rurką Tak jak na filmie
Czy to coś da.
A jak już robienie Ps to ile by to kosztowało??
Zgadzam sie z kolegą, tzn. z mojego punktu widzenia najpierw zastanów się jeśli masz Boscha przepływkę na zmianę osprzętu i ECU na nowszą czyli na Pierburga i w ów czas proponuję zrobić chipa. Ja zrobiłem program pod Boschem za 1400 zł i teraz kiedy rozważam przesiadkę na nowszą wersję osprzętu program staje się bezużyteczny, ponieważ nowy komp to nowy program (róznica oprogramowania i wielkości pamięci) to powoduje dyblowanie kosztów, i zapewne u mnie skonczy sie na zakupie nowego nastawnika za 1500 zł. Teraz jest ok ale to tylko kwestia czasu, bo te nastawniki co mamy zuzywaja sie z biegiem lat. Taka moja dobra rada.MUNIOR pisze:Kolega Kostrz robi fajne mapki <ok> ale z twojego silnika na przepływce boscha ,nie zawsze da się wykrzesać moc ,bo ten badziewny osprzęt skutecznie to czasem uniemożliwia ...nie mówię że zawsze ale często ...Gie pisze:Kto z forum robi za 200 ? ?
-
- Forum Audi 80
-
- Forum Audi 80
- Imię: Mariusz
- Model: Audi 80 B4
- Nadwozie: Sedan
- Silnik: 1.9 1Z
To jesteś szczęśliwcem i wyjątkiem nikt nie pisał że się nie da, tylko że nie w każdym przypadku będzie oczekiwany efektlukwoj21 pisze:Kolego ja mam boscha i mam 130km i 280nm wtryski 216 fratelli bosio
Hoho :shock: nieżle się wam powodzi w tym trójmiescie :mrgreen: Nie żebym cię zniechęcał, ale nastawnik indukcyjny to taka konstrukcja ,że czy nowa czy stara i tak działa tak samo ,po prostu nie ma się co tam zużyć i wywalanie takiej kwoty na nowy to .... szaleństwo ale jak ktoś się lepiej czuje wydając tyle i kupując nowe... jego kasa i jego prawo :->radi88 pisze:Ja zrobiłem program pod Boschem za 1400i zapewne u mnie skonczy sie na zakupie nowego nastawnika za 1500 zł.
Ostatnio zmieniony 06 paź 2011, 20:40 przez MUNIOR, łącznie zmieniany 1 raz.
Gdybym miał dołożyć 1500zł na sam nastawnik to chyba bym pomyślał o zmianie auta, bo dziś nastawnik a jutro przepływka a ona też do najtańszych nie należy. Mówię tu o nowych częściach. Mi MUNIOR przełożył i nie żałuję, choć auta jeszcze do końca nie doprowadziłem do porządku. Wszystko jeszcze jest w toku. I teraz dopiero myślę o chipsie - już na Pierburgu. W 1500 zł zmieścisz się z przekładką i chipsem i będzie latał jak szatan.
-
- Forum Audi 80
V tech za 1400zł <uhh> Pewnie za całego zrobionego kompa 16 bit krzykneli by z 2 tysiące ,skoro zabytkowego D09 robią za 1400 całkiem ich poje....ło ,ale widocznie nad morzem bogato Szkoda że w moich stronach nie ma tak bogatych ludzi ,robiąc to co robię ,pewnie zostałbym milionerem :mrgreen: ale tu ludzie zarabiają po 1300-1400zł więc całego kompa z chipem można mieć za 1/3 wypłaty ...MichalxQ7 pisze:to tylko chip mi zostaje tak a w trójmieście ktoś robi
Jak zawsze klient decyduje co gdzie i za ile, zapłaciłem 1400 i nie żałuję, audi 80 traktuję jako hobby ciężko pracuję by realizować swoje pasje w tym aucie. Każdy z nas podejmuje decyzje wedlug wlasnych wytycznych. Swojego auta nie sprzedam niebawem zagości u mnie S2 wtedy zaczne w nie pakować kase. Poniekąd się zgadzam bo to duże sumy biorąc pod uwagę wartość auta, ale sami wiecie, że nie wszystkie decyzje są w płeni normlne przy rozbudowie i modernizacji aut, dlatego polecam kazdemu indywidualne podejscie do tematu i zasobnosci portfela. Munior a może to czas otworzyć oddział na pomorzu ? <ok>MUNIOR pisze:V tech za 1400zł <uhh> Pewnie za całego zrobionego kompa 16 bit krzykneli by z 2 tysiące ,skoro zabytkowego D09 robią za 1400 całkiem ich poje....ło ,ale widocznie nad morzem bogato Szkoda że w moich stronach nie ma tak bogatych ludzi ,robiąc to co robię ,pewnie zostałbym milionerem :mrgreen: ale tu ludzie zarabiają po 1300-1400zł więc całego kompa z chipem można mieć za 1/3 wypłaty ...MichalxQ7 pisze:to tylko chip mi zostaje tak a w trójmieście ktoś robi
p.s. Nie jestem milionerem, mam żonę, dziecko i normalna robote
[ Dodano: 2011-10-06, 21:08 ]
Poza Vtechem polecam również Tune-up w Gdańsku, ogarniaja temat.MichalxQ7 pisze:to tylko chip mi zostaje tak a w trójmieście ktoś robi
-
- Forum Audi 80
Bardzo mądrze mówisz .radi88 pisze:ak zawsze klient decyduje co gdzie i za ile, zapłaciłem 1400 i nie żałuję, audi 80 traktuję jako hobby ciężko pracuję by realizować swoje pasje w tym aucie. Każdy z nas podejmuje decyzje wedlug wlasnych wytycznych. Swojego auta nie sprzedam niebawem zagości u mnie S2 wtedy zaczne w nie pakować kase. Poniekąd się zgadzam bo to duże sumy biorąc pod uwagę wartość auta, ale sami wiecie, że nie wszystkie decyzje są w płeni normlne przy rozbudowie i modernizacji aut, dlatego polecam kazdemu indywidualne podejscie do tematu i zasobnosci portfela.
Ja również ,tylko wyplata za tą "normalną" robotę w moim przypadku ,normalna nie jest ale ta wschodnia część naszego kraju jakaś przeklęta chyba :cry:radi88 pisze:Nie jestem milionerem, mam żonę, dziecko i normalna robote