Witam!
Mam od jakiegoś czasu problemy z autem, a od piątku mi nie odpala. Mam już nową kopułkę, palec, w zimę wymieniałem przewody i świece.
Jeśli jest ktoś w Łodzi lub okolicy, kto mógłby podjechać z kompem i go podpiąć do mojego auta to byłbym wdzięczny, co pomocna osoba będzie miała wynagrodzone. Wolę kogoś z forum niż byle jakiegoś kolesia z kompem, który zedrze ze mnie i jeszcze nie pomoże jak należy.
[ABK 2.0] Potrzebny ktoś z kompem i VAg-iem
[ABK 2.0] Potrzebny ktoś z kompem i VAg-iem
Ostatnio zmieniony 05 paź 2011, 18:24 przez 19remik78, łącznie zmieniany 1 raz.
-
- Forum Audi 80
- Imię: Andrzej Cz
- Model: Audi 80 B4
- Nadwozie: Sedan quattro
- Silnik: 2.8 AAH
Dzięki koledzy za podpowiedzi.
Wypada mi go próbować zrobić, chyba ponownie ustawić pasek rozrządu bo koleś, który mi zakłądał musiał źle naciągnąc wszystko i przeskoczył skubany. Teraz mam tylko problem bo auto zupełnie nie do jazdy i stoi przed blokiem. Sam tego nie zrobię raczej bo nigdy nie robiłem i nie mam klucza d..ego, bo chyba jest takowy potrzebny?
Czym się kręci kołami na pasek by je poustawiać, wystarczą zwykłe klucze?
Wypada mi go próbować zrobić, chyba ponownie ustawić pasek rozrządu bo koleś, który mi zakłądał musiał źle naciągnąc wszystko i przeskoczył skubany. Teraz mam tylko problem bo auto zupełnie nie do jazdy i stoi przed blokiem. Sam tego nie zrobię raczej bo nigdy nie robiłem i nie mam klucza d..ego, bo chyba jest takowy potrzebny?
Czym się kręci kołami na pasek by je poustawiać, wystarczą zwykłe klucze?
-
- Forum Audi 80
- Imię: Andrzej Cz
- Model: Audi 80 B4
- Nadwozie: Sedan quattro
- Silnik: 2.8 AAH
Sprawdzałeś podstawy czy jest iskra i czy podaje paliwo (świece mokre)?
Aby sprawdzić naciąg paska i jego ustawienie na trzeba żadnych kluczy. Po prostu ściągasz osłonę paska - sprawdzasz naciąg.
Aby sprawdzić czy jest dobrze ustawiony należy ustawić wał i rozrządu na znaki wrzucasz 5 bieg i przetaczasz samochód siła mięśni aż złapiesz punkty. Tutaj masz opisane jak ustawić https://audi80.pl/b3-18-jak-poprawni ... t29612.htm
Aby sprawdzić naciąg paska i jego ustawienie na trzeba żadnych kluczy. Po prostu ściągasz osłonę paska - sprawdzasz naciąg.
Aby sprawdzić czy jest dobrze ustawiony należy ustawić wał i rozrządu na znaki wrzucasz 5 bieg i przetaczasz samochód siła mięśni aż złapiesz punkty. Tutaj masz opisane jak ustawić https://audi80.pl/b3-18-jak-poprawni ... t29612.htm