Sklep Ipart
części samochodowe
Tarcze, hamulce
Sklep Bestdrive
felgi - sklep internetowy sportwheels.pl

felgi - sklep internetowy ucando.pl

[b4 2.0 ABK] po zatankowaniu nie jezdzil a teraz strzela...

Wszystko co związane z LPG
ODPOWIEDZ
Foqs
Forum Audi 80
Forum Audi 80

[b4 2.0 ABK] po zatankowaniu nie jezdzil a teraz strzela...

Post autor: Foqs » 03 paź 2011, 20:11

Witam

na wstepie powiem ze szukalem podobnych problemow do moich ale nie znalazlem wiec prosze o wyrozumialosc ;- )

mam taki problem... w sumie zaczelo sie od tego ze pewnego dnia zajechalem na stacje ORLEN zatankowalem 17l gazu i pojechalem dalej w trase... wracajac znow mialem obok ta sama stacje wiec pomyslalem ze zatankuje i zobacze ile mi spalil bo caly czas mi sie swiecila kontrolka ze jade na gazie a mialem zrobione 100km i zadna kreska nie znikla, na poczatku myslalem ze strasznie malo pali ale jednak nie... gazu nie udalo sie zatankowac i na tej stacji i na paru innych... no nic myslalem ze wreszcie moze sie zalaczy i caly czas jezdzilem na pstryczku przelaczonym na gaz... nic to niestety nie dalo chociaz czasem odpalal na gazie ale jezdzil na benzynie... po przejechaniu tak ok 250km (dalej z zielona dioda od gazu) samochod mi raz strzelil i zaczal strasznie szarpac... w ogole bez mozliwosci utrzymania odpalonego silnika .... i w ogole nie chce pracowac mi na gazie teraz i jedynie jak daje mu gazu to strasznie strzela juz nie wspominajac o tym ze rozwalilo mi gumy (sa nieszczelne w tym momencie a przeplywomierz do wymiany ;/)

Panowie prosze powiedzcie co robic, od czego zaczac co wziac jadac do gazownika i w ogole to moje pierwsze auto z gazem i ogolnie nie znam sie na benzynie ;/

w skrocie
po zatankowaniu na stacji nie chce jezdzic na gazie i strzela rozwalajac wszystko na okolo ;/ slyszalem o jakis antywybuchach itp jak to zrobic itp ??? GAZ MAM ZWYKLY ;/

Audi 80 Polska
Forum Audi 80
Forum Audi 80
Imię: Andrzej Cz
Model: Audi 80 B4
Nadwozie: Sedan quattro
Silnik: 2.8 AAH

Post autor: Audi 80 Polska » 03 paź 2011, 21:55

A jak jeździłeś i nie mogłeś zatankować to benzyny ci nie spalał? Ostatnio widziałem taki przypadek że przełącznik z wyglądu funkcjonował normalnie ale nie dawał napięcia na elektrozawory gazowe i odcięcie benzyny. Tak że człowiek myślał że jedzie na gazie a w rzeczywistości jeździł na benzynie.
Foqs pisze:slyszalem o jakis antywybuchach itp jak to zrobic itp ??? GAZ MAM ZWYKLY ;/
Antywybuchy do ABK montują jakieś takie: http://www.drypa.pl/produkt513_KLAPY_-_ ... filtr.html tylko nie wiem jakiej dokładnie średnicy tam pasuje.

Ale jak gaz dobrze wyregulowany, parownik trzyma parametry silnik, układ wysokiego napięcia w dobrym stanie i użytkownik przestrzega zasad użytkowania takiej instalacji to nie powinno strzelać.

Foqs
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: Foqs » 07 paź 2011, 16:55

ahhh wlasnie jezdzil na benzynie i mam strasznie duze strzelanie przez zepsuty przeplywomierz, oczywiscie powoli bede wszystko wymieniac po koleji ale to sa strasznie drogie czesci i mysle od czego tu zaczac ... ;/
a co do gazu to mi pewna osoba wsadzila rece rozstroila... gazownik powiedzial ze bez przeplywomierza mi nie ustawi i ustawial jakos na oko ;| wiec ogolnie jest tragedia a na gaz przelacza juz tylko wlasnie te wybuchy sa ;/ strzela strasznie rozwalajac wszystko :/

karollo190
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: karollo190 » 13 paź 2011, 17:59

Otwórz go i zrób na rozcież przykręć w takim stanie wkrętem i juz będzie jakby go nie było i po co go mieniać taki mi poradził mechanik

[ Dodano: 2011-10-13, 18:01 ]
Mój też strzela jak kończy sie gaz a paliłem go na gazie do dziś za raz

Foqs
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: Foqs » 14 paź 2011, 20:30

karollo190 pisze:Otwórz go i zrób na rozcież przykręć w takim stanie wkrętem i juz będzie jakby go nie było i po co go mieniać taki mi poradził mechanik
nie rozumiem ;'P

ODPOWIEDZ

Wróć do „Zasilanie LPG”

opony samochodowe opony samochodowe hamulce
felgi - sklep internetowy sportwheels.pl części samochodowe ucando.pl
części samochodowe iparts.pl