[Cabrio 8G 2.6 ABC] Turkusowy zawrót głowy
Hehe No tak sam silnik z S2 to nie wszystko. Jestem ciekaw czy budę jakoś wzmacniano szczególnie przy takiej mocy. Atlas tutaj na tym filmiku widac jak są osadzone alufelgi z szerokim rantem na fabrycznej belce. No i niestety trochę wystają.
PS. Oglądałem fotki twojego Cabrio na 1 stronie. Rewelacja Kolczat miał rację.
PS. Oglądałem fotki twojego Cabrio na 1 stronie. Rewelacja Kolczat miał rację.
Ostatnio zmieniony 06 paź 2011, 15:16 przez KORU, łącznie zmieniany 1 raz.
KORU, osadzić felgę można dowolnie, nawet i negatyw można zrobić (który będzie słabym rozwiązaniem), ale różnica jest w sposobie kompresji zawieszenia. Przy belce fajnie koło się chowa tylko przy nierównościach z jednej strony. Gdy oba koła się kompresują to idą praktycznie pionowo w górę, więc nie można zrobić prześwitu między oponą a błotnikiem około 10mm tak jak to jest w wypadku przedniego zawiasu. Z tyłu trzeba mieć wyższy offset i mniejszą glebę by nic nie tarło.
- Kolczat
- Forum Audi 80
- Imię: Marcin
- Model: Audi 80 B4
- Nadwozie: Sedan
- Silnik: 2.3 NG+lpg
- Kontakt:
to musialbys rzucic okiem na zywo na moj nowy setup gleby... przy zachowaniu dobrego katu naciagu mozna spokojnie wypuszczac felge na zewnatrz samochodu a blotnik utrzymac w granicy 5mm od blotnika... zaluje ze na ogolnopolski nie zdecydowalem sie wrzucic tej gleby i Ci to pokazac naocznieATLAS pisze:Z tyłu trzeba mieć wyższy offset i mniejszą glebę by nic nie tarło.
Kolczat, spoko dojdą mi koła to będę próbował na tylnym prawym kole, bo już mam tam lekki brak lakieru na krawędzi. Na lewym na razie nie będę eksperymentował z dystansami.
PS: z przodu wyląduje setup hamulcowy z cabrio Harrego <ok> a jako bonus w niedzielę odbieram coś ze stajni ABT :mrgreen: Doczekać się nie mogę...
Sprzedam komplet przednich hamulców Girling wraz z tarczami Hamulcowymi 280mm, bardzo dobrymi zaciskami i tarczami. Co ciekawe tarcze mają dwa rozstawy 4x108 i 5x108. Cena do uzgodnienia, zaciski po renowacji, odnowieniu lakieru na czarny połysk.
PS: z przodu wyląduje setup hamulcowy z cabrio Harrego <ok> a jako bonus w niedzielę odbieram coś ze stajni ABT :mrgreen: Doczekać się nie mogę...
Sprzedam komplet przednich hamulców Girling wraz z tarczami Hamulcowymi 280mm, bardzo dobrymi zaciskami i tarczami. Co ciekawe tarcze mają dwa rozstawy 4x108 i 5x108. Cena do uzgodnienia, zaciski po renowacji, odnowieniu lakieru na czarny połysk.
:mrgreen: Czemu przeciez po za sezonem np. w zimie tez trzeba hamować. Atlas zimą jeździ co można było zobaczyć na fotkach. Nie ma co czekać do wiosny. Kurr oglądałem ceny używanych gratów i za kawałek siatki i plastiku (grill z RS2) chcą w przeliczeniu ponad 1000 zł :-o :lol:Kolczat pisze:mial czekac z hamulcami do wiosny... fak