[b4 abt] problem z łozyskami tylnich kół
-
- Forum Audi 80
[b4 abt] problem z łozyskami tylnich kół
mam problem z lożyskami tylnych oł a mianowicie że maja mały luz jak rusze za koło jest on wyczuwalny. moj kolo mechanik powiedział ze te niunki nasze tak maja i ze na tylnich łozyskach ma byc minimalny luz :shock: . dodam ze samochód dobrze sie prowadzi nic nie zgrzyta i nie szumi z tyłu. z góry dzieki za wszystkie sugestie.
Hej Piotrek!
Nic bardziej mylnego,owszem,z minimalnym można śmigać i nic się jeszcze nie dzieje,ale nie,żeby ,,tak mają''!,bo stożkowe potrafią po odpowiednim dokręceniu z wyczuciem tak się ułożyć,że brak im luzu,wiem bo sam sobie już kilka lat zmieniam i się da,czy nowe czy już używki odpowiednio dokręcić więc coś zmyśla ten mechanik...
Nic bardziej mylnego,owszem,z minimalnym można śmigać i nic się jeszcze nie dzieje,ale nie,żeby ,,tak mają''!,bo stożkowe potrafią po odpowiednim dokręceniu z wyczuciem tak się ułożyć,że brak im luzu,wiem bo sam sobie już kilka lat zmieniam i się da,czy nowe czy już używki odpowiednio dokręcić więc coś zmyśla ten mechanik...
Ostatnio zmieniony 08 paź 2011, 15:04 przez Tomiko9, łącznie zmieniany 1 raz.
- Motostacja pl
- Forum Audi 80
- Imię: Motostacja PL
- Model: Audi 80 B4
- Nadwozie: Sedan quattro
- Silnik: 2.8 AAH
- Kontakt:
Luzów być nie powinno. Niestety w A80 ze względu na nie małe już przebiegi często wyrabiają się czopy co powoduje że nawet jak dokręcimy łożysko odpowiednio tak aby nie miało luzu to chwila moment i luz się pojawia. Przerabiałem to w swojej A80. Raz na 1000km trzeba było to delikatnie dokręcić no i same łożyska długo nie wytrzymywały. W A4 piasta tylna wygląda dość podobnie, też dwa łożyska stożkowe, tyle że nieco większe, ale przebieg znacznie mniejszy, nic nie jest wyrobione i zero luzów.
Aha, no i jeszcze taka uwaga. Jak łożysko będzie miało luzy to też szybciej siądzie.
Aha, no i jeszcze taka uwaga. Jak łożysko będzie miało luzy to też szybciej siądzie.
-
- Forum Audi 80
-
- Forum Audi 80
- Motostacja pl
- Forum Audi 80
- Imię: Motostacja PL
- Model: Audi 80 B4
- Nadwozie: Sedan quattro
- Silnik: 2.8 AAH
- Kontakt: