Sklep Ipart
Tarcze, hamulce
Sklep Bestdrive
Sklep samochodowy

[80 b3] Zamek centralny nie działa - zero reakcji

ODPOWIEDZ
Penny
Forum Audi 80
Forum Audi 80

[80 b3] Zamek centralny nie działa - zero reakcji

Post autor: Penny » 08 paź 2011, 15:05

Witam!

Kupiłem nie dawno audiczkę i mam taki problem z zamkiem, że w ogóle nie działa. Nie mogę ani zamknąć auta ani otworzyć. Gdy przekręcam kluczyk w stacyjce to obraca się swobodnie bez żadnych oporów i nic się nie dzieje. Problem występuje od momentu kiedy zamknąłem samochód od środka cypelkami, gdyż nie mogłem go zamknąć kluczykiem. Nie dało się go otworzyć, wiec dmuchnąłem sprężarką w pompkę od centralnego w bagażniku. Wtedy samochód się otworzył. Dodam, że nie mogę wcisnąć tego cypelka tylko w drzwiach od kierowcy, może tam się coś zablokowało?

Awatar użytkownika
Kubik
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: Kubik » 09 paź 2011, 10:27

Penny, nie pozostaje Ci nic innego tylko zdjąć boczek z drzwi kierowcy i sprawdzić mechanizm i siłownik. Cała reszta niedziałania zamka może mieć podstawy właśnie w pompce i do tego zaczął bym szukać.
Penny pisze:Gdy przekręcam kluczyk w stacyjce to obraca się swobodnie bez żadnych oporów i nic się nie dzieje.
A co to ma do centralnego zamka :?:

Awatar użytkownika
IC69
Przyjaciele
Przyjaciele
Imię: Irek
Model: Audi 80 B4
Nadwozie: Avant quattro
Silnik: 2.8 AAH

Post autor: IC69 » 09 paź 2011, 10:30

Kubik pisze:Gdy przekręcam kluczyk w stacyjce to obraca się swobodnie bez żadnych oporów i nic się nie dzieje.

A co to ma do centralnego zamka :?:
Kuba, tu chyba chodzi o bębenek zamka w drzwiach.

Penny, a próbowałeś zamykać auto zamkiem w drzwiach pasażera, albo w pokrywie bagażnika?

Penny
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: Penny » 09 paź 2011, 12:37

W drzwiach pasażera, nie mogę przekręcić kluczyka.
Zdjąłem tapicerkę w drzwiach od strony kierowcy i podejrzany wydaję mi się być siłownik. coś tam z niego wycieka i nie mogę wcisnąć tego cypelka od zamykania drzwi. Może wymiana tego siłownika by pomogła?

ODPOWIEDZ

Wróć do „Centralny zamek, alarm, immobilajzer.”

opony samochodowe opony samochodowe hamulce
części samochodowe ucando.pl
części samochodowe iparts.pl