[ 4000s quattro ] przedlift na warsztacie str. 13
-
- Forum Audi 80
- Imię: Zbyszek
- Model: Audi 80 B4
- Nadwozie: Sedan
- Silnik: 2.0 ABK
masz na myśli 4000s ? powiem Ci tak Maroonio .. z moimi złomami więcej się dzieje niż u połowy forum co mają auta po 2-3 lata i zdążyli wypolerować rurkę od wydechu, a w planach gwinty skóry i kameleonyMaroonio pisze:Wszystko ładnie pięknie tylko po co dwudziesty temat z kolejnym złomem przy którym nic się nie dzieje i nie będzie działo ???
z 4000s? co mam pokazać po miesiącu jej posiadania ?Maroonio pisze:To pokaż co się działo
- auto zakupione generalnie do prania sprzątania polerowania nabłyszczania itd co zostało w dużej mierze zrobione, a nie było łatwo lekko i przyjemnie bo nikt tu dawno tego nie robił
- założone jakieś tam koła
- przyszykowana dokładka przedniego zderzaka plus odreanimowany spoiler na tyle na ile się go dało, szukam takiego w stanie jak należy
- ogarnięcie elektryki przedniego oświetlenia - przywrócenie do oryginału żeby było jak w prawdziwej wersji us
- naprawa i wymiana kilki różnych dupereli plastikowych wewnątrz i nazewnątrz
- zakup oryginalnych foteli z 4000s w lepszym stanie
- zakup nie popękanej deski z 4000s
- zakup nowej nie używanej tuningowej szerokiej dokładki przedniego zderzaka KAMEI
w tej chwili pracuje nad miejscem na auta na zimę, którą przestoi i przeczeka brzydką pogodę bo tuż po tym wjezdza na lakiernię żeby na przyszły sezon była naprawdę igła.
Jak na miesiąc posiadania auta to naprawdę mało, i przepraszam wszystkich serdecznie, że nie udokumentowuję każdego wkręcania śrubki. Pozdrawiam.
tzn które ? złota b2 quattro ? przez półtora roku posiadania nie zrobiłem za wiele oprócz ciągłego zmienia kół i jakiś totalnie tam drobnych pierdół, ale za to nazbierałem prawie wszystko do remontu, przeróbki na 90 i co najwazniejsze swap na VR6 ( został zakupiony cały passat w automacie z małym przebiegiem plus dodatkowe fanty ) .. także też nie ma tragedii, kupiona została jednak czerwona 4000s i z powodów finansowych przede wszystkich odpuszczam złotą. Compi ? ogarnięcie mechaniki, zakup gratów do wymiany na lepsze : zderzaków na takie w idelanym stanie, mega idealne soczewki z 2004, zwieszenie 80/60 nie jedna rzecz o ktorej teraz nie pamiętam .. także ciągle z kazdym coś się dzieje, a najlepiej wpadnij kiedyś do mnie to sam zobaczysz co słychać, napijemy się czegoś i poplotukujemyMaroonio pisze:nie, nie, z całą resztą która ma tu wątki po dwieście stron spamu :mrgreen:
- Mabrothrax
- Forum Audi 80
- Kontakt:
To było dobre. Nie ma to jak nawoskowana seria co nie Maroonio?andi77 pisze:Ciekawi mnie co robisz na tym forum... bo fanem audi chyba nie jesteś :roll:Maroonio pisze:Wszystko ładnie pięknie tylko po co dwudziesty temat z kolejnym złomem przy którym nic się nie dzieje i nie będzie działo ???
Jak dla mnie mistrz ciętej riposty tego sezonu.
Różnie bywało, ale wierze, że 4000S w przyszłym sezonie namiesza.