[B3 1.8 PM] Stuki przy cofaniu
[B3 1.8 PM] Stuki przy cofaniu
Witam! Mam nadzieję, że temat zamieszczam w dobrym dziale, gdyby nie to proszę władze o przeniesienie Problem jest następujący- podczas cofania, przy kołach skręconych w prawo słychac dość mocny stuk, brzmi to jakby coś sie urywało. Objawy występujom tylko na wstecznym przy prawoskręcie, na wyprostowanych kołach i podczas jazdy na wprost wszystko jest ok. Trudno jest ocenić skąd owe stuki słuchać, raz jakby z lewego przedniego koła, innym razem jakby z okolic skrzyni biegów. Dodam, że niedawno zostały wymienione sworznie wahaczy i prawy łącznik stabilizatora. Wymieniłem też pompę wspomagania, ale nie wiem czy jedno może wiązać się z drugim? Jakieś pomysły co może dolegać mojej niuni?
Znajdz kawałek równego betonowego placu , podnieś maskę i ustaw pomocnika przy prawym błotniku ( przy lewym najedziesz mu na nogi ) . Rozpocznij cofanie a on niech patrzy skąd dochodzi .
W ten sposób ja zlokalizowałem kończący się zewnętrzny przegub. Jeżdziłem na nim jeszcze kawał czasu aż się nie dało bo już strasznie terkotał i wymieniłem .
W ten sposób ja zlokalizowałem kończący się zewnętrzny przegub. Jeżdziłem na nim jeszcze kawał czasu aż się nie dało bo już strasznie terkotał i wymieniłem .