[B4 1.9TDI 1Z] Głośno w śordku
-
- Forum Audi 80
[B4 1.9TDI 1Z] Głośno w śordku
Witam panowie od czasu zakupu mam problem ze swoją audi mianowicie jest w niej głośno niż w innych audi. Głośno się robi gdy jadę i gdy dodaję gazu czyli jak auto zaczyna ciągnąć dzisiaj wymieniłem poduszki silnika bo moje się rozpadły w mak coś jest lepiej ale nie do końca gdzie szukać przyczyny. Dodam też że auto pali ładnie na zimnym jak i na ciepłym silniku.
Pozdrawiam
Pozdrawiam
Zaczne od zadania kilku pytańpawelk2002 pisze:Witam panowie od czasu zakupu mam problem ze swoją audi mianowicie jest w niej głośno niż w innych audi.
1. Masz od dołu osłone pod silnikiem i skrzynią :?:
2. Jest wygłuszenie maski :?:
3. Układ wydechowy szczelny :?:
4. Jaki olej w silniku :?:
Poduszki silnika raczej nie mają wpływu na głośność w aucie.
-
- Forum Audi 80
- Imię: Mariusz
- Model: Audi 80 B4
- Nadwozie: Sedan
- Silnik: 1.9 1Z
Zalezy jakie poduszki były i jakie załozyłeś ,jak nie są to hydropodstawy z prawdziwego zdarzenia ,czyli takie jak ori ,to zapomnij że bedziesz miał cicho ...wibracje przenoszone przez tanie "poduszkopodobne "wyroby są nieuniknionepawelk2002 pisze: od czasu zakupu mam problem ze swoją audi mianowicie jest w niej głośno niż w innych audi. Głośno się robi gdy jadę i gdy dodaję gazu czyli jak auto zaczyna ciągnąć dzisiaj wymieniłem poduszki silnika bo moje się rozpadły w mak coś jest lepiej ale nie do końca gdzie szukać przyczyny
-
- Forum Audi 80
Osłon nie mam po zakładanych.
Wygłuszenie maski jest .
Układ szczelny nie dmucha .
Olej mobil 10W40.
Poduszki kupiłem ori używki o tych samych numerach a co do poduszek moich jakbyście je zobaczyli to byś cie zwątpili
Kąt wtrysku owszem ale w mojej okolicy nikt nie zajmuje się Vagiem a jak już są to się nie znają;/
Wygłuszenie maski jest .
Układ szczelny nie dmucha .
Olej mobil 10W40.
Poduszki kupiłem ori używki o tych samych numerach a co do poduszek moich jakbyście je zobaczyli to byś cie zwątpili
Kąt wtrysku owszem ale w mojej okolicy nikt nie zajmuje się Vagiem a jak już są to się nie znają;/
-
- Forum Audi 80
-
- Forum Audi 80
-
- Forum Audi 80
- Imię: Mariusz
- Model: Audi 80 B4
- Nadwozie: Sedan
- Silnik: 1.9 1Z
Chłopie ,my nie słyszymy dżwięku twojego silnika ,i to co nazywasz głośnym dżwiekiem silnika ,równie dobrze może być metaliczne klekotanie spowodowane zbyt wczesnym zapłonem,przenoszeniem wibracji na budę spowodowane poduszkami ,nieszcelnymk wydechem ...powiem ci tylko tyle że nawet głupia jedna poduszka skrzyni ,gdzie jakiś "mądry "wsadził zamiast ori ,gównianą twardą podróbę w moim aucie ,powodowała przenoszenie wibracji na budę do tego stopnia że od razu wiedziałem że coś z poduszkami jest nie hallo ,po wymianie podróby na ori wszystko jak ręką odjął ...Więc opisz dokładnie jaki jest ten "głosny dzwięk silnika "u ciebie , bo równie dobrze może to być głosnie klekotanie ,albo buczenie ,albo przenoszenie wibracji na budę ,albo nieszczelny wydech ...wejdz pod auto posprawdzaj wydech ,bo pisać to sobie tak można długo może to ,może tamto ....pawelk2002 pisze: jeszcze 2 pytania czy takie głośną prace silnika mogą dawać poduszki skrzyni begów albo ten pręt co jest od wydechu który idzie do nadwozia ?
Ostatnio zmieniony 12 paź 2011, 18:46 przez MUNIOR, łącznie zmieniany 1 raz.
-
- Forum Audi 80
A może po prostu oleju w skrzyni biegów nie ma,albo sama skrzynia już się kończy,a czasem jest to mylone z głośną pracą silnika,a poparcie mojej teorii jest na podstawie tego że "jak auto zaczyna ciągnąć" czyli mechanizm różnicowy dostaje obciążenia,podobny efekt dzwiękowy mogą mieć też przednie łożyska
-
- Forum Audi 80
Co do skrzyni to olej z niej trochę cieknie ale u ojca w ABK jest to samo i nic się nie dzieje a łożyska w kołach wymienione jutro spróbuje nagrać filmik to może coś doradzicie. A jak na razie to umówię się z mechanikiem i zobaczy jak jest z rozrządem. A może jest ktoś z Podkarpacia co by mógł zobaczyć co i jak ?