[B4 1,9TD AAZ] do czego to działa?
[B4 1,9TD AAZ] do czego to działa?
moze to i glupi temat ale naprawde mnie to interesuje.... mialem juz kiedys w domu Audi tylko 100 c4 2,5TDi oraz Audi 80 1,9TDi
teraz posiadam 1,9TD i mam takiego "WARYJOTA" pod kierownica do czego to sluzy zamieszczam zdjecie ponizej
teraz posiadam 1,9TD i mam takiego "WARYJOTA" pod kierownica do czego to sluzy zamieszczam zdjecie ponizej
Ostatnio zmieniony 22 cze 2007, 19:22 przez ziutek1, łącznie zmieniany 1 raz.
Jest do dzwigienka przyspieszania kąta wtrysku... przyspiesza kąt i jednocześnie zwiększa dawkę paliwa - takie ssanie dieslowskie
korzystasz z tego przy uruchamianiu zimnego silnika, w zimie sam się przekonasz :mrgreen:
korzystasz z tego przy uruchamianiu zimnego silnika, w zimie sam się przekonasz :mrgreen:
AAZ audikowskie nie miały automatycznego ssania, takie bajery to były w AAZ ale VW, i to nie wszystkichMorajB4 pisze:jesli nie masz automatycznego ssania to musisz je recznie właczac na zimnym silniku gdy odpalasz
- krzysiek11
- Forum Audi 80
-
- Forum Audi 80
na zimnym silniku wyciągasz tą wajchę... jak już motorek złapie odpowiednie obroty to delikatnie wpychasz... wtedy wajcha sama powoli jest wciagana... - taki półautomat
Jmm, zabytek zabytkiem, ale co zrobisz jak sterowanie silnikiem jest w pełni zmechanizowane
I pomyśleć że przez wymianę boost pina w pompie wtryskowej mogli od razu podciągnąć o kilka kucy więcej
Jmm, zabytek zabytkiem, ale co zrobisz jak sterowanie silnikiem jest w pełni zmechanizowane
I pomyśleć że przez wymianę boost pina w pompie wtryskowej mogli od razu podciągnąć o kilka kucy więcej