[80/90/Coupe B3] filtr przeciwpyłkowy
-
- Forum Audi 80
[80/90/Coupe B3] filtr przeciwpyłkowy
Ostatnio coś mnie tknęło i zajrzałem do filtra przeciwpyłkowego, który jest umieszczony z przodu po prawej stronie pod plastikową osłoną. Wyglądał jakby miał conajmniej tyle lat co NIUNIA więc chciałem go wymienić i poprostu kupić nowy. W sklepie mają tylko dwa modele Filtrona K1003 i K1004 lecz żaden znich nie pasuje są poprostu za długie bo mają dł. prawie 40 cm a ten co ja wyciągnąłem jest o połowe mniejszy tzn. zbliżony kształtem do kwadratu. Jest jeszcze jedno jest plastikowy tylko pomiędzy przekładkami prawdopodobnie był gąbczasty wkład który uległ zniszczeniu. Fachowcy powiedzieli, że poprostu trzeba go umyć i będzie OK. Tak też zrobiłem i teraz tak jakbym nie miał filtra wogóle. Jak włączyłem nawiew to w aucie zrobił się siwy dym. Skąd mam wytrzasnąć takie coś coby pasowało.
Ostatnio zmieniony 15 kwie 2007, 13:02 przez KrzysztofGrzyb, łącznie zmieniany 1 raz.
A nie dało by się u was przerobić tego filtra wstawiając osłone (ramę) filtra np z B4 (nie wiem jak jest w innych modelach) i wtedy bezproblemowo dokupić filtr???
Ostatnio zmieniony 14 kwie 2007, 22:13 przez WALUX, łącznie zmieniany 1 raz.
filtr kabinowy...
A posiadasz ramkę do której mocowany/wsuwany jest filtr, czy jedynie siatke chroniąca przed listowiem :?:
Pozdrawiam - Adam.
Pozdrawiam - Adam.
-
- Forum Audi 80
- IC69
- Przyjaciele
- Imię: Irek
- Model: Audi 80 B4
- Nadwozie: Avant quattro
- Silnik: 2.8 AAH
To znaczy, że Twoje auto nie jest wyposażone w filtr kabinowy. Masz po prostu zwykły wlot do dmuchawy, zakończony siatką ochronną.jara440 pisze:w mojej audi jest kwdratowa podstawka pod filtr
W tym wątku, dowiesz się więcej na ten temat https://audi80.pl/80-b4-filtr-kabinowy-vt419,105.htm