[B4 ABK] Odpowietrzenie zbiornika paliwa- elektrozawór
[B4 ABK] Odpowietrzenie zbiornika paliwa- elektrozawór
Mam problem z odpowietrzeniem zbiornika paliwa, tj przy odkręcaniu korka wlewu słychac ssanie.
Niestety na elektrozawór przy filtrze weglowym nie dochodzi prąd tzn "+" dochodzi po przekręceniu stacyjki a masy brak, masa wychodzi z komputera.
W związku z powyższym nie wiem czy elektrozaworem steruje komputer (masą) czy zawór otwiera sie bezpośrednio po zapłonie i pozostaje cały czas otwarty gdy silnik pracuje.
Mam prośbę, jeśli ktoś mógłby sprawdzic czy na ww czujnik dochodzi prąd po zapłonie i czy jest nadal po odpaleniu auta.
Niestety na elektrozawór przy filtrze weglowym nie dochodzi prąd tzn "+" dochodzi po przekręceniu stacyjki a masy brak, masa wychodzi z komputera.
W związku z powyższym nie wiem czy elektrozaworem steruje komputer (masą) czy zawór otwiera sie bezpośrednio po zapłonie i pozostaje cały czas otwarty gdy silnik pracuje.
Mam prośbę, jeśli ktoś mógłby sprawdzic czy na ww czujnik dochodzi prąd po zapłonie i czy jest nadal po odpaleniu auta.
-
- Forum Audi 80
- Imię: Andrzej Cz
- Model: Audi 80 B4
- Nadwozie: Sedan quattro
- Silnik: 2.8 AAH
Sprawdziłem na schemacie, dostaje plus po zapłonie z bezpiecznika #27 i sterowany jest masą z komputera.kori pisze:W związku z powyższym nie wiem czy elektrozaworem steruje komputer (masą) czy zawór otwiera sie bezpośrednio po zapłonie i pozostaje cały czas otwarty gdy silnik pracuje
Sterowany jest krótkimi impulsami, niektóre egzemplarze potrafią cykać tak głośno że słychać to przy zamkniętej masce.