Ciekawostka - jaki model audi80 najlepszy na tor ?
- Mabrothrax
- Forum Audi 80
- Kontakt:
- Leo
- Forum Audi 80
- Imię: Adam
- Model: Inny
- Nadwozie: Coupe quattro
- Silnik: 2,2 3B
- Kontakt:
temat się chyba skończył...
gdyby ktoś chciał spróbować porównać moje 7A na torze do dowolnego seryjnego B3/B4 z tego wątku, to zapraszam na tor Poznań w dowolnym terminie, wtedy będziemy wiedzieli na 100%. cena wjazdu na tor 400 zł. na cały dzień, przy okazji Tor Poznań Track Day - www.tptd.pl
gdyby ktoś chciał spróbować porównać moje 7A na torze do dowolnego seryjnego B3/B4 z tego wątku, to zapraszam na tor Poznań w dowolnym terminie, wtedy będziemy wiedzieli na 100%. cena wjazdu na tor 400 zł. na cały dzień, przy okazji Tor Poznań Track Day - www.tptd.pl
Leo, ja założyłem ten temat nie bez powodu :mrgreen: dużo myślę na temat zakupu wyjściwo w miarę taniego b2/b3 i dostosowania do przyjemniej jazdy po torze w tego typu eventach. W zasadzie głównie w Poznaniu bo jestem z Pozka i mam to pod nosem.Leo pisze:temat się chyba skończył...
Wiem, że 7a w quattro to diabeł ale może 7a oska na tor wystarczy?
Narazie odpuszczam bo jedyne co mogę zrobić do niedzieli to przyjechać B4 ABT z nastawieniem, że dubel przed zakończeniem pierwszego okrążenia to nie koniec świata.
Ostatnio zmieniony 16 paź 2011, 11:34 przez Pio80tr, łącznie zmieniany 1 raz.
Hejka,
Mam jeszcze taką kwestię.
Załóżmy, że rozważamy udział w różnych imprezach typu super os lub inne sprawnościówki.
Nieznam się na tym bardzo ale jest tam podział na różne klasy pojemnościowe np na podstawie superos toru poznań:
1 klasa – do 1000 ccm
2 klasa – powyżej 1000 ccm do 1300 ccm
3 klasa – powyżej 1300 ccm do 1600 ccm
4 klasa – powyżej 1600 ccm do 2000 ccm
5 klasa – powyżej 2000 ccm FWD i RWD (z napędem na jedną oś)
6 klasa – powyżej 2000 ccm AWD (z napędem na obie osie)
Czy biorąc pod uwagę taki podział, to czy któraś z naszych ukochanych audiczek ma szansę na udaną prezentację? :roll:
Mam jeszcze taką kwestię.
Załóżmy, że rozważamy udział w różnych imprezach typu super os lub inne sprawnościówki.
Nieznam się na tym bardzo ale jest tam podział na różne klasy pojemnościowe np na podstawie superos toru poznań:
1 klasa – do 1000 ccm
2 klasa – powyżej 1000 ccm do 1300 ccm
3 klasa – powyżej 1300 ccm do 1600 ccm
4 klasa – powyżej 1600 ccm do 2000 ccm
5 klasa – powyżej 2000 ccm FWD i RWD (z napędem na jedną oś)
6 klasa – powyżej 2000 ccm AWD (z napędem na obie osie)
Czy biorąc pod uwagę taki podział, to czy któraś z naszych ukochanych audiczek ma szansę na udaną prezentację? :roll:
cóż, auto na tor musi być przygotowane...ja w toruniu byłem pierwszy raz i według mnie liczą się takie rzeczy, bez względu czy oska czy quattro: twardy zawias, szerokie i niskie opony i jak najnizsza masa a przede wszystkim umiejętności!
według mnie porównywanie aut z takich zlotów nie ma sensu większego...każde jest inaczej przygotowane lub wogóle, każdy inaczej ogarnia, więc nie wiadomo jakie czasy wykręciłby jakiś Stig naszymi autami hehe
p.s.
co do poznania....może zbierze się skipa i odwiedzimy tamtejszy tor? :mrgreen:
ewentualnie jakis szutrowy może ktoś zna? poćwiczyć się przyda...
według mnie porównywanie aut z takich zlotów nie ma sensu większego...każde jest inaczej przygotowane lub wogóle, każdy inaczej ogarnia, więc nie wiadomo jakie czasy wykręciłby jakiś Stig naszymi autami hehe
p.s.
Powiem tak można by tor poznań oferuje różne możliwości np treningi.kuba2955 pisze:p.s.
ja narazie jestem na etapie szukania auta co by mozna było sensownie poszlifować swoje umiejętności w poznańskich oes-ach.