[B4 2,6] Vagowanie na Windows 7 64bit tylko USB - Hella
[B4 2,6] Vagowanie na Windows 7 64bit tylko USB - Hella
Witam
Czy można połączyć się ze sterownikiem Hella z silnikiem 2,6 ABC na laptopie który posiada tylko USB i jest na WIN 7 64bit.
Ma ktoś doświadczenia?
Czy można połączyć się ze sterownikiem Hella z silnikiem 2,6 ABC na laptopie który posiada tylko USB i jest na WIN 7 64bit.
Ma ktoś doświadczenia?
Ja mam viakena pod usb na win 7 i łącze się ze wszystkimi 80 , nawet z 2.6 z 92r i 95rsebco pisze:jaki interfejs mam kupić (np od Viakena)?Kuba988 pisze:Tak jak najbardziej ale raczej tylko Polskim VAGiem
Jeżeli będzie na RS232 to jaki konwerter kupić USB-RS232
Hella ma problrmy z komunikacja czy na 100% uda się komunikacja po USB na WIN 7 64bit
Nie kupuj pod rs232 tylko od razu pod usb szkoda zabawy w przejściówki i nie zawsze wszystko działa.
-
- Forum Audi 80
- Imię: Andrzej Cz
- Model: Audi 80 B4
- Nadwozie: Sedan quattro
- Silnik: 2.8 AAH
Ponoć do 2,6 najlepiej VAGować przez prawdziwego COMa a jak ma się laptopa bez COM to najlepiej kupić kartę rozszerzeń z nim bo "przejściówki" COM > USB też nie sprawdzają się bo są na tym samym lipnym układzie co kable od razu na USB.
U mnie na najtańszym kablu od razu na USB aby się połączyć z silnikiem muszę zmienić ustawienia w VAGCOMie i po przekroczeniu 2000RPM zrywa połączenie. Kilka osób pisało że jak się ma VAGa na prawdziwego COMa to niema takich problemów.
U mnie na najtańszym kablu od razu na USB aby się połączyć z silnikiem muszę zmienić ustawienia w VAGCOMie i po przekroczeniu 2000RPM zrywa połączenie. Kilka osób pisało że jak się ma VAGa na prawdziwego COMa to niema takich problemów.
Możesz dać link do tego interfejsa? który kupiles?Kuba988 pisze:Ja mam viakena pod usb na win 7 i łącze się ze wszystkimi 80 , nawet z 2.6 z 92r i 95rsebco pisze:jaki interfejs mam kupić (np od Viakena)?Kuba988 pisze:Tak jak najbardziej ale raczej tylko Polskim VAGiem
Jeżeli będzie na RS232 to jaki konwerter kupić USB-RS232
Hella ma problrmy z komunikacja czy na 100% uda się komunikacja po USB na WIN 7 64bit
Nie kupuj pod rs232 tylko od razu pod usb szkoda zabawy w przejściówki i nie zawsze wszystko działa.
Telefonicznie Viaken powiedidział że tylko na com i nie na win 7
http://www.viaken.pl/sklep.php?lang=pl&kat=5&prodid=76
coś takiego mam i na win 7 Polski Vag ładnie śmiga
-
- Forum Audi 80
- Imię: Andrzej Cz
- Model: Audi 80 B4
- Nadwozie: Sedan quattro
- Silnik: 2.8 AAH
Pytanie czy zagada z HELLA?Kuba988 pisze:http://www.viaken.pl/sklep.php?lang=pl&kat=5&prodid=76
Więc według ciebie część HELLA dla ABC 2,6 zagada a z innego ABC 2,6 z HELLA nie, na tym samym kablu i oprogramowaniu?Kuba988 pisze:jest to najzwyklejszy polski vag 4.9 , to że czyta tylko pierwsze bloki to nie zależy od programu tylko kabla i komputera w samochodzie np. 2.6 znajomego nie łączy się w ogóle nawet z vcds , czasami tak bywa