Sklep Ipart
części samochodowe
Tarcze, hamulce
Sklep Bestdrive
felgi - sklep internetowy sportwheels.pl

felgi - sklep internetowy ucando.pl

[ABK] Kiepsko z mocą

Wszystko co tyczy się silników rzędowych czterocylindrowych.
kori
Forum Audi 80
Forum Audi 80

[ABK] Kiepsko z mocą

Post autor: kori » 15 paź 2011, 18:15

Niestety mój furaż nie chodzi tak jak powinien tzn na wolnych obrotach pracuje w miare równo - na PB, na LPG równiutko, bez żadnych strzałów itp. Mam delikatny problem z zapowietrzaniem zbiornika paliwa ale jak korek odkręcony to jest bez zmian, został mi do wymiany tylko filtr paliwa.
Rozrząd i zapłon ustawiony prawidłowo.
Na Pb przyspiesza troche lepiej niż LPG. Może dławi go mixer bo antywybuch jest wyjęty.
Nie mam porównania do innej 115-tki ale z tego co się spotykało na trasach to lepiej powinno to latac
Może coś poradzicie ?

Awatar użytkownika
krisiun1
Audi 80 Klub
Audi 80 Klub

Post autor: krisiun1 » 15 paź 2011, 19:18

kori, może na początek znajdź kogoś kto posiada ABK i porównaj jak potrafi się sprężać w stosunku do twojego auta bo pojęcie mocy dla każdego użytkownika zawsze jest inne(jeśli nie znajdziesz takowego zawsze pozostaje giełda i jazda próbna) :mrgreen: . Dla jednego kierowcy 115KM starczy do wyprzedzania a dla innego będzie to za mało.Skoro zapłon i rozrząd jest OK i porównanie naprawdę wyjdzie słabo pozostaje zmierzyć kompresję i wyciągnąć wnioski remont silnika czy kupno używki.

Awatar użytkownika
tomek1982
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: tomek1982 » 15 paź 2011, 19:31

chyba lepszego porównania jak przejechanie sie z kims mającym tez ABK nie znajdziesz,i nie oczekuj od ABK ze bedzie demonem na trasie trzeba mocno cisnąć ze by to szło

Awatar użytkownika
kamiloo89
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: kamiloo89 » 17 paź 2011, 18:50

A tak w ogóle to odczułeś jakoś ostatnio spadek mocy czy od początku tak masz?
ja na 115km nie narzekam - śmiga pięknie i na stacji nie boli widok rachunku :mrgreen:

ODPOWIEDZ

Wróć do „Silniki czterocylindrowe”

opony samochodowe opony samochodowe hamulce
felgi - sklep internetowy sportwheels.pl części samochodowe ucando.pl
części samochodowe iparts.pl