[All] Opis bezpieczników i przekaźników
-
- Forum Audi 80
- Imię: Andrzej Cz
- Model: Audi 80 B4
- Nadwozie: Sedan quattro
- Silnik: 2.8 AAH
Witam.
Mam problem z bezpiecznikami, nie działają mi kierunkowskazy i wycieraczki za co odpowiada jeden bezpiecznik, który jest dobry. Wie ktoś może co się stało?
Do tego przestały działać mi el. szyby i szyberdach, ale nie wiem który bezpiecznik za to odpowiada, może ten sam co od kierunków i wycieraczek?
Reszta bezpieczników jest OK.
Mam problem z bezpiecznikami, nie działają mi kierunkowskazy i wycieraczki za co odpowiada jeden bezpiecznik, który jest dobry. Wie ktoś może co się stało?
Do tego przestały działać mi el. szyby i szyberdach, ale nie wiem który bezpiecznik za to odpowiada, może ten sam co od kierunków i wycieraczek?
Reszta bezpieczników jest OK.
-
- Forum Audi 80
-
- Forum Audi 80
To by się zgadzało bo światłą idą z linii X prosto ze stacyjki a reszta przez przekaźnik numer 5
http://www.fotosik.pl/showFullSize.php? ... 1e1ca7a75b
http://www.fotosik.pl/showFullSize.php? ... 1e1ca7a75b
-
- Forum Audi 80
Jest alarm fabryczny, który uzbraja się po przekręceniu klucza w zamku. Klucz jest raczej bez imo, bo jak dorabiałem klucz to nic nie przekładałem ze starego. Ale ma jakieś odcięcie zapłonu, bo po uzbrojeniu alarmu rozrusznikiem nie zakręcisz. Gdzieś na początkowej stronie ten przekaźnik jest opisany jako 364 - 4A0 951 258 DWA & WFS Co to jest te DWA & WFS ?? Po zdjęciu półki z pod nóg nie sposób go nie zauważyć.
-
- Forum Audi 80
Ja miałem ten sam problem... Na 99% jest to wina przełącznika zespolonego a nie bezpiecznika. Rozbierz go i spróbuj przeczyścić styki. Na pewno są nadpalone. U mnie pomogło!Metal pisze:Panowie a bezpiecznik lub przekaźnik od spryskiwaczy gdzie szukać ? wycieraczki mi chodzą ale nie mam spryskiwaczy....