[80 B4 2.0]migajaca kontrolka
[80 B4 2.0]migajaca kontrolka
Witam wszystkich!Mam audi B4 2.0 sedan.Wczoraj zauwazylem za przy gwaltowniejszym skrecie w lewo zaczyna migac kontrolka temperatury wody.Co to moze byc?????Za dwa tygodnie to auto musi przejechac 2,5tys km.Prosilbym o szybka odpowiedz.Z gory dziekuje
Ostatnio zmieniony 12 gru 2006, 21:29 przez Chris, łącznie zmieniany 1 raz.
- Rafalski82
- Forum Audi 80
- Rafalski82
- Forum Audi 80
czujnik
To ja sie moze jako ofiara czujnika wypowiem:
Miałam bardzo podobne objawy- migotało przy ruszaniu ze swiateł. olałam i skonczyło sie laweta (180 km). Przyczyn moze byc kilka:
- 1. zimne luty jak napisali Panowie we wczesniejszych postach
- 2. jesli ubywa Ci płynu ze zbiorniczka płynu - wymien korek (8-12 zeta) u mnie załatwiło sprawe znikajacego płynu)
- 3. przegrzewanie sie układu chłodzacego - jak tam u Ciebie z rozrzadem? Kiedy zminiany? Jesli zauwazysz podejrzane ruchy w góre na wskazniku temepratury to polecam uwadze temat termostat+pompa wodna. poczytaj wiecej na AKP.
Dla pocieszenia - mnie ostatnio czujka od temperatury migała równe 4h20min w trasie. Ja juz wiem ze u mnie to jest sprawa deski rozdzielczej - ale ta wiedza sporo mnie kosztowala .
Podpowiem tylko - jak mechanik sprawdził czy pomimo pulsujacego wskaznika temperatura jest ok . Na goracym jeszcze silniku bardzo ostroznie (podkreslam słowo bardzo) i wolno odkrecał korek zbiorniczka.
powiedział, ze gdyby układ był przegrzany - bryznełoby płynem na wszystkie strony. A tak tylko bulgotało troche.
No wic pojechałam dalej - po wyzej wym 4 h. znudziło jej sie migac i zgasła do dzis. odpukac . Tym niemniej nabawiłam sie obsesji sprawdzania temperatury silnika
pzdr. aurissa
-
Miałam bardzo podobne objawy- migotało przy ruszaniu ze swiateł. olałam i skonczyło sie laweta (180 km). Przyczyn moze byc kilka:
- 1. zimne luty jak napisali Panowie we wczesniejszych postach
- 2. jesli ubywa Ci płynu ze zbiorniczka płynu - wymien korek (8-12 zeta) u mnie załatwiło sprawe znikajacego płynu)
- 3. przegrzewanie sie układu chłodzacego - jak tam u Ciebie z rozrzadem? Kiedy zminiany? Jesli zauwazysz podejrzane ruchy w góre na wskazniku temepratury to polecam uwadze temat termostat+pompa wodna. poczytaj wiecej na AKP.
Dla pocieszenia - mnie ostatnio czujka od temperatury migała równe 4h20min w trasie. Ja juz wiem ze u mnie to jest sprawa deski rozdzielczej - ale ta wiedza sporo mnie kosztowala .
Podpowiem tylko - jak mechanik sprawdził czy pomimo pulsujacego wskaznika temperatura jest ok . Na goracym jeszcze silniku bardzo ostroznie (podkreslam słowo bardzo) i wolno odkrecał korek zbiorniczka.
powiedział, ze gdyby układ był przegrzany - bryznełoby płynem na wszystkie strony. A tak tylko bulgotało troche.
No wic pojechałam dalej - po wyzej wym 4 h. znudziło jej sie migac i zgasła do dzis. odpukac . Tym niemniej nabawiłam sie obsesji sprawdzania temperatury silnika
pzdr. aurissa
-
- Rafalski82
- Forum Audi 80
Re: czujnik
Może ci się żarówka przepalila po tych 4h jazdy i dlatego nie mryga .aurissa pisze:No wic pojechałam dalej - po wyzej wym 4 h. znudziło jej sie migac i zgasła do dzis. odpukac . Tym niemniej nabawiłam sie obsesji sprawdzania temperatury silnika
pzdr. aurissa
-
Re: czujnik
huehuehue. mryga. dzis mrygala 2h na trasie. no dobra, wiem ze musze do elekpstryka.Rafalski82 pisze:Może ci się żarówka przepalila po tych 4h jazdy i dlatego nie mryga .aurissa pisze:No wic pojechałam dalej - po wyzej wym 4 h. znudziło jej sie migac i zgasła do dzis. odpukac . Tym niemniej nabawiłam sie obsesji sprawdzania temperatury silnika
pzdr. aurissa
-
-
- Forum Audi 80