Sklep Ipart
części samochodowe
Tarcze, hamulce
Sklep Bestdrive
felgi - sklep internetowy sportwheels.pl

felgi - sklep internetowy ucando.pl

[80 B4 2.0] Wyrwane z rąk złodzieja

Zamknięte ale dostępne tematy, własnych zdjęć samochodów do obejrzenia.
Awatar użytkownika
pawelec_
Audi 80 Klub
Audi 80 Klub

Post autor: pawelec_ » 16 paź 2011, 21:45

a moze już termostat niedomaga

bo jak jest auto niedogrzane to pali jak szalone

jak masz LPG do regulacji to nic dziwnego, filterek gazu, filtr powietrza, dobre przewody, świece, kopułka i palec to podstawa w kuchence gazowej oraz nie byle syf tankowany

bo mi w trasie spokojnie zejdzie w okolicach 8-8,5 a w miescie to różnie czasem 11,5 a i nawet 13,5 łyknie jak mam większy rozmiar buta i zapomnę kamyczków z buta prawego wyciągnąć :mrgreen:

Awatar użytkownika
Time
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: Time » 16 paź 2011, 22:22

Pomyślę nad tym. Może faktycznie trzeba wyregulować.
A co myślisz o jeżdżeniu na gazie z zimnym silnikiem tak jak napisałem wcześniej?

Awatar użytkownika
pawelec_
Audi 80 Klub
Audi 80 Klub

Post autor: pawelec_ » 17 paź 2011, 14:07

Time pisze:A co myślisz o jeżdżeniu na gazie z zimnym silnikiem tak jak napisałem wcześniej?
jeżeli mówisz o tak zwwnych krótkich trasach 3-5 km.... ze auto sie nie zdąży dobrze rozgrzać i już gasisz to auto wtedy wpierdala jak szalone.... ja kiedyś miałem robote blisko domu i miałem4,5 km to mi paliło 13-15 litrów gazu... a jeździłem na tym odcinku wolno, więc auto z LPG nie nadaje sie na krótkie odcinki

Awatar użytkownika
alicjaaa
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: alicjaaa » 17 paź 2011, 15:05

ja odnośnie początku i tej historii, fajnie, że odzyskaliście auto, mój wujek nie miał tyle szczęcia, jego też czerwona audica poszła ale na cześci, najlepsze było, ze dzwonili do niego i chcieli okup hihi, ale ogólnie podoba mi sie kolorek auta

Awatar użytkownika
Time
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: Time » 17 paź 2011, 23:49

pawelec_ pisze:
Time pisze:A co myślisz o jeżdżeniu na gazie z zimnym silnikiem tak jak napisałem wcześniej?
jeżeli mówisz o tak zwwnych krótkich trasach 3-5 km.... ze auto sie nie zdąży dobrze rozgrzać i już gasisz to auto wtedy wpierdala jak szalone.... ja kiedyś miałem robote blisko domu i miałem4,5 km to mi paliło 13-15 litrów gazu... a jeździłem na tym odcinku wolno, więc auto z LPG nie nadaje sie na krótkie odcinki
Dzięki za odpowiedź. Tak też właśnie się domyślałem. Dziewczyna jeździ do pracy równo 5 kilometrów i 14-15 litrów wychodzi. Nie narzekam bo ekonomia jest na poziomie mojego służbowego diesle. Szkoda tylko, że w trasie nie schodzi poniżej 10-11 :roll: .

Jednak pytałem o co innego tak jak wcześniej. Czy to zdrowe dla silnik, że od razu po odpaleniu przełącza się na gaz i jeżdżę na gazie jak jest zupełnie zimny?

Awatar użytkownika
Fanthom
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: Fanthom » 17 paź 2011, 23:59

No pewnie ze lepiej dla zywotnosci silnika jezeli odpalisz na benzynie , i przelaczysz na gaz dopiero jak sie nagrzeje do ok 30-40 stopni.Pomysl czy przy krotkich trasach nie jezdzic na PB , ja tak robie i tragedi nie ma.Jakos mi szkoda tak silnika na gazie meczyc przy tych 3-5km:)

Zablokowany

Wróć do „Archiwum starych zdjęć.”

opony samochodowe opony samochodowe hamulce
felgi - sklep internetowy sportwheels.pl części samochodowe ucando.pl
części samochodowe iparts.pl