[80 B3] problem z podswietleniem zegarów
[80 B3] problem z podswietleniem zegarów
Witam, od kilku dni nie podświetlają się zegary (prędkościomierz, benz, temp). Jeszcze kilka dni temu wszystko podświetlone było pomarańczowym światłem. Czy spalił się jakis bezpiecznik. Nie działa też kontrolka świateł. Pomocy.
Ostatnio zmieniony 11 wrz 2007, 09:55 przez noise13, łącznie zmieniany 1 raz.
Witam szanownych kolegów.Mam taki oto problem :wczoraj wymieniałem włączniki szyb elektrycznych z takich które miały 6 wejść (jedno było do podświetlania włącznika) na takie uniwersal z 5 wejściami w których podświetlenie świeci się cały czas. I z każdej kostki został mi kabelek taki który po włączeniu świateł (nawet postojówek) miał (+) czyli przebiegał prąd a że auto ojca który bardzo się śpieszył więc wszystko to pozapychał raczej nie poizolował i pojechał.Na szczęście to tylko trzy ulice ale po chwili jazdy zgasła prawa część oświetlenia zegarów i podświetlenie nawiewu, ogrzewania te z prawej strony i mówił że trochę zaśmierdziało. Dzisiaj jak twierdzi posprawdzał bezpieczniki i już nic się nie świeci żadna kontrolka nie ma oświetlenie pełna ciemność na zegarach. Dodam tylko, że wszystkie świała i te mijania i drogowe oraz kierunki działają tylko nie wyświetlają się na kontrolkach nawet nie ma kontrolki ręcznego i podgrzewania świec(TD).
Macie może jakieś rady propozycje nie wiem gdzie szukać?
Macie może jakieś rady propozycje nie wiem gdzie szukać?