[Audi 80 b3] jak przerobić radio na 2 plusy.
[Audi 80 b3] jak przerobić radio na 2 plusy.
Witam zakupiłem nowe radio do audi 80 b3, auto jest z roku 89 i posiada najprawdopodobniej plus i minus w kostce, dla nowego radia potrzeba dwa plusy, jak to zrobić ?
Podepnę się... Czy B3 ma wyprowadzenie na radio "+" ze stacyjki? Chodzi o to żeby napięcie było na tym kablu tylko przy przekręconym kluczyku. Jeśli tak to jaki to kolor kabla? Uprzedzając odpowiedzi powiem że mam dziadowskie radio które za dużo prądu żre przy stałym podłączeniu i muszę je tak podłączyć żeby prąd dostawało tylko po przekręceniu kluczyka.
impuls
Witam
w audi b3 z 89 u mnie mam impuls pod kierownicą odkręć tą półkę i tam są powypuszczane puste kostki z 2 kabelkami , weź miernik i poszukaj gdzie po przekręceniu stacyjki bd miał napięcie . Jeśli nie znajdziesz to napisz , to porobię Ci fotki co i jak i jakie kolory kabli.
Pozdrawiam Aleksander
w audi b3 z 89 u mnie mam impuls pod kierownicą odkręć tą półkę i tam są powypuszczane puste kostki z 2 kabelkami , weź miernik i poszukaj gdzie po przekręceniu stacyjki bd miał napięcie . Jeśli nie znajdziesz to napisz , to porobię Ci fotki co i jak i jakie kolory kabli.
Pozdrawiam Aleksander