[1Z B4 Avant] Odpalanie z rana
-
- Forum Audi 80
- Imię: Mariusz
- Model: Audi 80 B4
- Nadwozie: Sedan
- Silnik: 1.9 1Z
Wątpię...musiałby mocno się zapowietrzać ,a wtedy na pewno nie odpalał by od strzała masz problem albo z którymś wtryskiem albo z ciśnieniem sprę żania w cylindrach (to akurat raczej rzadkie przypadki )...spalone któreś ze świec żarowych też mozliwevitja07 pisze:eśli po odpaleniu chodzi nierówno tak przez kilka sekund to przyczyna możne być w nieszczelnym układzie paliwowym?
Ja mam od 2006 roku ukręcone 2 swiece na 1 i 3 garze przy samej głowicy, bo przemiły pan który przywiozł dla mnie auto z niemcowni chcial byc dobry i wymienic je no i dwie ukrecił. Że miejsca jest mało na spawanie nakrętek itp a sciagać głowicy nie chce to tak jezdzę i mam identyczne objawy. Jak jest ciepło to swiece sa niepotrzebne. Jak temperatura zmierza do 0 to zapala za 1 razem, ale pierwsze 3-5 sekund pracy troche nim telepie bo dwie komory cieple dwie zimne. Kolejne odpalenie przebiega bez problemu. Jak jest cieplo to wcale nie grzeje i pali na dotyk. Więc proponuję z doswiadczenia sprawdzic swiece na początek A ja dopóki nie padnie uszczelka pod glowica albo nie przyjdzie czas na wydajniejsze wtryski to nie ruszam tego.
- misiekdzwon
- Forum Audi 80
- Imię: Piotr
- Model: Audi 80 B4
- Nadwozie: Avant
- Silnik: 1.9 1Z
[B4, 1.9TDi 1Z] nierówna praca silnika po odpaleniu
Witam
Mam taki problem na dworze było ok. 5'C do odpalania zapaliło się grzanie świec, po odpaleniu (zimnego) silnika pracuje nierówno przez około 3-4 s.dodam że świece były zmieniane na (BERU) gdy jest ciepło problemu nie ma co to może być
Mam taki problem na dworze było ok. 5'C do odpalania zapaliło się grzanie świec, po odpaleniu (zimnego) silnika pracuje nierówno przez około 3-4 s.dodam że świece były zmieniane na (BERU) gdy jest ciepło problemu nie ma co to może być